Saudi Arabia vil skaffe seg atomvåpen

0

Den britiske avisa Sunday Times hevder med støtte i regjeringskilder i USA at Saudi Arabia vil kjøpe atomvåpen fra Pakistan slik at det halshoggende diktaturet kan bli atommakt.

Saudi Arabia har finansiert mye av Pakistans atomvåpenprogram de tre siste tiårene, og har i følge meldingene blitt så forbannet på Barack Obamas tentative avtale med Iran om kontroll av Teherans atomprogram at de vil skaffe seg sine egne atombomber.

I følge Sunday Times vil avtalen bli undertegnet neste måned og vil omfatte «et annet medlem av FNs sikkerhetsråd» og Tyskland. En ledende britisk offiser sier til avisa at alle vestlige militære ledere går ut fra at Saudi Arabia har bestemt seg for å bli en atommakt.

Allerede i 2013 meldte BBC at en slik avtale kunne komme i stand, men da var det fortsatt bare en teoretisk mulighet. Nå er det tydleigvis i ferd med å skje.

Oljediktaturet som halshogger folk på løpende bånd og praktiserer steining og kapping av hender og føtter, skal nå få mer effektive terrorvåpen. Men kjære leser, hørte du protestene, la du merke til fordømmelsene, fikk du med deg kravene om sanksjoner? Ikke det, nei, ikke jeg heller. For USA synes dette er helt greit, og da synes norske politikere det også. Vi kan jo sende kronprinsen og Børge Brende til innvielsen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelFyrstikkpikene startet Norges første streik
Neste artikkelTallet er ikke 10.000, det er 16 millioner!
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).