Merkels farlige spill

0
Fotomontasje av den tyske innenriksministeren i Bild Zeitung

Angela Merkal har valgt seg to farlige allierte i sin argumentasjon i forbindelse med spionskandalen: de hemmelige tjenestene og USAs regjering. Hun håper tydeligvis på at saka vil fordampe gjennom sommeren og være glemt til høsten. Men denne gangen kan det gå galt, for stadig større del av det tyske publikummet mener at Merkels avhengighet av USA og de hemmelige tjenestene ligger på grensa for hva som er akseptabelt.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette.

Wikileaks har avslørt hvordan forbundskanslerens kontor har presset Deutsche Telekom til å bidra til USAs spionasje i Europa:

Julian Assange, WikiLeaks publisher, said: «In this important Bundestag inquiry, the German and international public is the injured party. The purpose of this inquiry, properly stated, is to discover who is responsible for the injury of a great many people’s rights and how these violations were committed. As the injured party, the public has a right to understand this inquiry’s work. It is only through effective public oversight that this inquiry’s stated objectives of transparency and justice will be met.«

En av de største skandalene i denne undersøkelsen er at Bundesnachrichtendienst (BND) ble pålagt av amerikanerne å spionere på tusenvis av europeiske mål, inkludert medlemmer av den franske regjeringa og på europeisk industri. Dette stiller spørsmål ved Tysklands ledende rolle i EU.

Tysk presse har beskyldt innenriksminister Thomas de Maiziere for å lyve for den tyske offentligheten (Bild Zeitung framstilte ham med lang Pinocchio-nese), og Merkel framstår som en person som må spørre USA om lov før hun foretar seg noe.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.