Menneskesmugler: «Derfor sender vi flyktningene i døden»

0

For første gang har en menneskesmugler valgt å angre og snakke med påtalemyndigheten i Palermo. Til dem har han fortalt hvordan nettverket til menneskesmuglerne fungerer, hvem som er sjefer og hvor mye de tjener på det. Han har avslørt at enkelte ganger bestemmer de seg for å «fylle opp vrakene så mye at det må føre til havari». Dette er for å tvinge Italia og Europa til å redde dem, for ellers vil de drukne. Det er et kynisk spill med livene til immigrantene.

Det er det italienske magasinet l’Espresso som skriver dette i sitt nummer 29.05.2015.

Havariene er altså ingen tilfeldigheter. De er framprovosert for å tjene menneskesmuglernes strategi. I følge tidsskriftets beregninger har smuglerne innkassert 50 millioner euro siden januar. Organisasjonen til denne menneskesmugleren setter hver måned inn titalls millioner dollar på sin konto i Dubai.

Bare i løpet av et døgn i slutten av mai har italienske myndigheter reddet 4200 mennesker fra drukningsdøden i havet sør for Italia. Og vi vet nå at livene deres er satt på spill for at kyniske bander skal tjene noen millioner dollar til.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.