Ny marionett i Ukraina: Georgiske Saakashvili guvernør i Odessa

0
Saakashvili og Geroge W. Bush

Den tidligere presidenten i Georgia, Mikheil Saakashvili, er oppnevnt til guvernør i Odessa-regionen i Ukraina. Mannen er i hjemlandet ettersøkt for økonomisk svindel, maktmisbruk og politisk motiverte overfall. Han har bodd i eksil i Brooklyn, USA. Umiddelbart før utnevnelsen ble han gitt ukrainsk statsborgerskap av Petro Porosjenko.

Saakashvili kom til makta i Georgia i 2003 gjennom «roserevolusjonen», enda en av disse fargerevolusjonene som USA er blitt ekspert på. Det var USAs ambassadør i Georgia, Richard Miles,
som orkestrerte det hele. Og som vanlig var der arrangert med støtte av diverse CIA-støttede NGOer. Det var George Soros’ Open Society Georgia Foundation. Det var Freedom House med tidligere CIA-sjef James Woolsey som formann. Og det ble finansiert av CIA-fronten National Endowment for Democracy.

Han markedsførte seg som anti-korrupt og liberal, men det hindret ham ikke i å drive storstilt korrupsjon, og sjøl Carnegie Endowment, som har sitt å svare for, innrømte at han gjorde Georgia til en politistat.

De innrømmer også at det var Saakashvili som framprovoserte krigen med med Russland, fordi han trodde at USA skulle komme ham til unnsetning. Krigen ble et katastrofalt nederlag for Georgia.

Og nå skal han altså bruke sine metoder i Odessa. Fra før av er tre utlendinger tatt inn i Ukrainas regjering. Den amerikanske statsborgeren Natalie A. Jaresko er finansminister i Ukraina etter at hun fikk et kjapt ukrainsk statsborgerskap. Hun har i årevis jobbet for US State Department –  blant annet som leder for økonomiseksjonen i USAs ambassade i Kiev. Hun er medeier og toppsjef i det amerikanske investeringsfirmaet Horizon Capital.

Det er nå kommet fram at hun har klart å tape minst 100 millioner $ av amerikanske skattepenger som var investert i hennes eget investeringsfond.

Aivars Abramovichus er økonomiminister. Han er litauisk statsborger og er en seniorpartner i det svenske investeringsfirmaet East Capital AB, et høyrisikofond med svært nære forbindelser til USA.

USA og amerikansk finanskapital tar ingen sjanser. De føler seg tydeligvis ikke trygge på at vanlige ukrainske lakeier kan gjøre jobben for dem, så de setter inn sine egne folk direkte.

En tredje utlending i regjeringa er Aleksandr Kwitaschwili fra Georgia. Han var helse- og arbeidsminister under ingen andre enn Mikheil Saakasjvili,

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMenneskesmugler: «Derfor sender vi flyktningene i døden»
Neste artikkelKorruption i USA:s politiska ledning
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).