Ny marionett i Ukraina: Georgiske Saakashvili guvernør i Odessa

11
Saakashvili og Geroge W. Bush

Den tidligere presidenten i Georgia, Mikheil Saakashvili, er oppnevnt til guvernør i Odessa-regionen i Ukraina. Mannen er i hjemlandet ettersøkt for økonomisk svindel, maktmisbruk og politisk motiverte overfall. Han har bodd i eksil i Brooklyn, USA. Umiddelbart før utnevnelsen ble han gitt ukrainsk statsborgerskap av Petro Porosjenko.

Saakashvili kom til makta i Georgia i 2003 gjennom «roserevolusjonen», enda en av disse fargerevolusjonene som USA er blitt ekspert på. Det var USAs ambassadør i Georgia, Richard Miles,
som orkestrerte det hele. Og som vanlig var der arrangert med støtte av diverse CIA-støttede NGOer. Det var George Soros’ Open Society Georgia Foundation. Det var Freedom House med tidligere CIA-sjef James Woolsey som formann. Og det ble finansiert av CIA-fronten National Endowment for Democracy.

Han markedsførte seg som anti-korrupt og liberal, men det hindret ham ikke i å drive storstilt korrupsjon, og sjøl Carnegie Endowment, som har sitt å svare for, innrømte at han gjorde Georgia til en politistat.

De innrømmer også at det var Saakashvili som framprovoserte krigen med med Russland, fordi han trodde at USA skulle komme ham til unnsetning. Krigen ble et katastrofalt nederlag for Georgia.

Og nå skal han altså bruke sine metoder i Odessa. Fra før av er tre utlendinger tatt inn i Ukrainas regjering. Den amerikanske statsborgeren Natalie A. Jaresko er finansminister i Ukraina etter at hun fikk et kjapt ukrainsk statsborgerskap. Hun har i årevis jobbet for US State Department –  blant annet som leder for økonomiseksjonen i USAs ambassade i Kiev. Hun er medeier og toppsjef i det amerikanske investeringsfirmaet Horizon Capital.

Det er nå kommet fram at hun har klart å tape minst 100 millioner $ av amerikanske skattepenger som var investert i hennes eget investeringsfond.

Aivars Abramovichus er økonomiminister. Han er litauisk statsborger og er en seniorpartner i det svenske investeringsfirmaet East Capital AB, et høyrisikofond med svært nære forbindelser til USA.

USA og amerikansk finanskapital tar ingen sjanser. De føler seg tydeligvis ikke trygge på at vanlige ukrainske lakeier kan gjøre jobben for dem, så de setter inn sine egne folk direkte.

En tredje utlending i regjeringa er Aleksandr Kwitaschwili fra Georgia. Han var helse- og arbeidsminister under ingen andre enn Mikheil Saakasjvili,

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. I realiteten er jo dagens ukrainske regime ikke «nasjonalt» mot den «russiske agressør»; det handler om en slags politisk, administrativ og økonomisk pro-amerikansk elite fra Georgia til de baltiske land som har tatt herredømme over det «Ukraina» som er uløselig bundet, historisk, kulturelt, religiøst, språklig, til Russland. Og nå plyndrer Ukraina og selger ut familiejuvlene.

  Jeg tipper at tyngdekraften fremdeles virker og at alle disse opprørske ex-sovjetlandene vil «roe» seg ned og opprette normale forbindelser til Russland. Bare ved sin geografiske plassering kan jo disse landene vanskelig kunne fungere godt uten et normalisert forhold til Russland. Om ikke for annet, da for helt ordinære næringer skal kunne overleve.

  De rå, plyndrende eliter i de nevnte land er jo på mange måter like de russiske. Selv om det politiske forteppet er forskjellig, handler det kanskje om analoge kulturelle fenomen i hele det tidligere USSR. Og det moralsk opphøyde Vesten er jo alltfor takknemlig for å kunne motta all den kriminelle østlige kapitalen som invisteringer i egne banker, aksjer, selskaper og eiendomsmarked. I byer som London er det vel liten forskjell i praksis må oligharker fra Russland og Ukraina, Georgia og Latvia. Samme elite, samme kapitalisme, samme kulturfenomen, og – paradoksalt – «samme folk», i ordets mange begydninger.

 2. » Georgiske Saakashvili guvernør i Odessa »

  Dette er et tegn på at ting har gått tydelig galt, om jeg noengang så et…

  – Litt som om Hitler rømte fra Tyskland i 1945, og i 1947 ble innsatt som guvernør i en spansk byregion under «generalissimo» Franco.

  Lykke til med det, Porosjenko. En smule desperat nå, kanskje?

  • Det er slike innlegg som dette ( samme fra Terje under) som gjør interaktive blogger/aviser ( som steigan.no ) interessante i forhold til de offisielle liksom-avisene som forer oss med korrekt propaganda i media ellers.

   Der lesernes arbeide blir like viktige som redaksjonen. Jeg spår avisdød for de døde avisene, når folk våkner.
   – Hvis totalkontroll ikke har blitt igangsatt innen den tid.

 3. Her er en link til nederlandsk blogger som på eget initativ dro til Donbass og bl.a laget et svaert interessant intervju med et øyenvitne til nedskytningen av MH17. Jeg legger merke til at den nederlandske undersøkningen ikke har tatt seg bryet med å intervjue mulige øyenvitner nesten ett år etter nedskytningen.

  http://7mei.nl/2015/05/30/lev/
  Noen ganger vil siden spørre etter passord, det er STUCKWITHBUK

  • Dette møtet/intervjuet burde selvfølgelig være førstesideoppslag i media.

   «Som det er sagt – hvis de ønsker å se noe, vil de se det.»

   Dette gjelder nok flere hendelser i vår historie, fra 1930 (minst) og til i dag.
   Derfor disse forbudene mot å ta det opp til diskusjon og gransking. Derfor dette smarte, sensurering av «hat-kriminalitet».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.