Sensurlov i Portugal

0

I følge den portugisiske nettavisa Publico planlegger de tre ledende partiene i den portugisiske nasjonalforsamlinga, PSD, PS og CDS, å innføre en sensurlov før valget i landet i 2015. Etter det utkastet som foreligger vil loven pålegge avisene og mediebedriftene å legge fram en plan for dekning av valgkampen som skal anerkjennes av myndighetene. I følge lovgiverne er hensikten å sikre en balansert dekning av valgkampen og partiene.

Medier og journalister som ikke bøyer seg for loven vil kunne straffes med bøter opp til € 50.000 (430.000 kroner) pluss dagsbøter.

Så igjen er kartellpartiet i virksomhet for å sikre sitt regime. At Høyres og Arbeiderpartiets søsterpartier i Portugal er samstemte om dette, bør vekke en viss interesse, til og med i Norge.

De største mediebedriftene har svart med at dersom loven blir vedtatt, så blir det ingen dekning av årets valgkamp i det hele tatt.

 

Les:

Demokratiet er ikke lenger på moten

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFattig ungdom i Baltimore: – Verre enn i Nigeria
Neste artikkel– Norge tilfreds med at Jarosj er tatt inn i varmen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).