– Norge tilfreds med at Jarosj er tatt inn i varmen

0
Dmitro Jarosj på Maidan

Norge tilfreds med at høyre­eks­trem milits­le­der er tatt inn i varmen i Ukraina, skriver ABC Nyheter:

Den norske regjeringen er tilfreds med at høyreekstreme Dmitro Jarosj har blitt del av overkommandoen og militshæren hans del av det offisielle forsvaret i Ukraina.

– Men vi vil følge opptredenen hans nøye, skriver statssekretær Bård Glad Pedersen (H) i Utenriksdepartementet på spørsmål fra ABC Nyheter.

Det kan være fordeler med Jarosj sin inntreden i Ukrainas forsvar, går det frem av uttalelser statssekretæren  kommer med:

– Dmitro Jarosj har hatt kommando over et betydelig antall frivillige styrker. Det er viktig at ukrainske myndigheter nå har kommet et skritt nærmere å ta kontroll over disse styrkene og overføre myndighet fra selvoppnevnte kommandanter til offisielle myndigheter, skriver han i en epost til ABC Nyheter.

Så nazi-ledere og drapskommandoer blir Norges nye partnere i Ukraina. Man lurer jo på hva slags planet Høyre og Bård Glad Pedersen er på når han sier:

– Vi forventer at regjeringen i Kiev holder fast ved sin politiske visjon om et inkluderende Ukraina og at Jarosj som ansatt i generalstaben vil måtte følge de samme prinsippene og verdiene. Presidenten og regjeringen vet de blir målt på dette, skriver statssekretæren til ABC Nyheter.

Det «inkluderende Ukraina» blir for eksempel demonstrert slik.

Les også: Folkemord, fascisme og førerkult i Ukraina.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSensurlov i Portugal
Neste artikkelAgent Orange, kjemisk krig mot et folk – angivelig for «demokrati»
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).