EU finansierer ny mur i Europa

6

Berlinmuren falt i 1989, og det ble regnet som et stort framskritt for fred og forsoning i Europa. 26 år seinere er EU og europeiske skattebetalere med på å finansiere en ny mur i Europa. Juntaen i Kiev bygger en mer enn 2000 km lang grensemur mot Russland.

ny mur i europa

Muren skal bli en kombinasjon av piggtrådgjerder, vakttårn og panserfeller langs Ukrainas 2000 km lange grense mot Russland, og kan antakelig sammenliknes med Israels mur i Palestina. Hvis den noen gang blir ferdig vil den stenge ei grense som alltid har vært åpen. USA-yndlingen Arsenij «Yats» Jatsenjuk sier at «dette vil bli Europas nye grense mot øst».

Muren vekker ingen begeistring i Øst-Ukraina. I de opprørerkontrollerte områdene vil den simpelthen ikke bli bygd. Men også i de Kiev-kontrollerte områdene i øst er den svært lite populær, slik som for eksempel i Kharkiv, der folk har familie og venner på begge sider av grensa og der den lokale økonomien er total avhengig av handel med Russland.

Fred Weir skriver om dette for Christian Scienc Monitor:

«The Russian city of Belgorod is an hour’s drive away; until recently there were almost no border formalities. It’s a scene of my childhood; I love that place,» says Yury Smirnov, a taxi driver. «Now the border inspections take hours, and it’s humiliating. Belgorod might as well be on the moon.»

Kiev-regimet er konkurs, og er avhengig av penger fra Vesten for å betale det meste. Så det blir skattebetalerne i EU (pluss det gavmilde Norge) som må finansiere denne galskapen. Spesielt for tyskerne, som trodde at de en gang for alle hadde gjort slutt på murene i Europa i 1989, blir det et stivt stykke å skulle betale for at det bygges en ny en, for å slå ring om et regime som hyller Hitlers samarbeidspartnere.

KampanjeStøtt oss

6 KOMMENTARER

 1. Selve Ukraina har alltid vært en del av øst. Geografisk, politisk og mental. De fascistene som styrer Ukraina nå kan lurer seg selv men ingen andre.

 2. «Hva foreslår vi?

  For det første. Et gjensidig tilpasset fellesskap av økonomiske samfunn fra Lisboa til Vladivostok. Og i fremtiden kanskje frihandelsområder og mere utviklete former for økonomisk integrasjon. I virkeligheten vil vi få et felles kontinentalt marked med verdi på trillioner euro.

  Helt åpenbart bør vi starte med å fjerne alle gjenstående hindringer for Russland’s medlemskap i WTO (Verdens Handels-Organisasjon). Deretter bør vi skape et enhetlig lovverk, tollregler, tekniske standarder og sette i verk felles tiltak rettet mot å fjerne flaskehalser i Europa’s transport-infrastruktur.»

  http://www.vigrid.net/putineurotale.htm

 3. Helge Jakobsen::: Det finnes dat 1000 vis av video klipp på YouTub som viser tanks med russiske flagg inne i Ukraina….. Når det kommer til et lands suverenitet så må da alle land kunne bygge en mur for å beskytte sitt teritorie. På lik linje med at jeg har inngjert min eiendom. Gjerdet viser hvor jeg eier osv. Her trenges det ikke mange hjerneseller for å forstå dette

  • KarlBlogger, lokal befolkning bruker russisk flag for å vise at de støtter Russland, at de ikke støtter den nye regime i Kiev. Og alt dette til stor glede for journalist fra Europa. Tror du at hvis russiske soldater var der i øst Ukraina, ville de vise dette, tror du at russere så dumme?

 4. Det er lett å bli lurt av propaganda, Les heller hva den Ukrainske forsvarssjefen sier; Det finnes ingen russiske militäre styrker inne i Ukraina. Men propagandakverna til Poroshenko går varm. Sikkert i håp om at dumme europeere vil sende enda mere penger til det konkursrammede Ukraina.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.