Saudi Arabias oljekrig

0

Saudi-Arabia satte ny produksjonsrekord i mars. Regimet vil holde oljeprisen lav så lenge som mulig, for å knekke ulønnsom produksjon av typen amerikansk oljeskifer. Alle som kan lese kan se at de er godt på veg til å lykkes.

Dette skriver Jan Herdal oljekrisa.no. Han fortsetter:

Saudi-Arabia fører ikke bare en bombekrig mot sitt naboland Jemen. Landet fører også en oljepriskrig som rammer alle produsenter, som f. eks. Norge og Russland, men noen er langt verre ute enn andre.

Før jul mente USAs energidepartement at antallet aktive borerigger ville synke med 25 prosent ut over våren, og ta seg opp igjen i andre halvår. Pr. dato er antallet nesten halvert, og det fortsetter å synke med 15-20 prosent på månedsbasis. I Canadas tjæresand er det enda verre. I Saudi-Arabia går riggtallet rett til værs.

Herdal viser blant annet til den markedsfundamentalistiske, men svært treffsikre, analytikeren Arthur Berman, som skriver:

Saudi Arabia is not trying to crush tight oil plays, just the stupid money that funded the over-production of tight oil. Too much supply combined with weak demand created the present oil-price collapse. Saudi Arabia hopes to prolong low prices to benefit their long-term needs for market share and higher demand.

Så Saudi Arabias oljekrig rammer ikke bare produsenter som USA, Norge og Russland. Den rammer også den finansakrobatikken og den nullrentepolitikken som har gjort spekulativ utvinning som den amerikanske skifergassindustrien mulig.

Og det er ikke over før den feite dama synger, som de sier i USA.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.