PR-rådgiver Steinfeld og den tette pappen

0
Hans Wilhelm Steinfeld og fascisten Jarsosj 3. mai 2014 og PR-rådgiver Steinfeld 21. april 2015

Hans-Wilhelm Steinfeld heter en mann. Han er ikke journalist, men PR-konsulent i firmaet Corporate Communications. Wikipedia definerer begrepet corporate communication slik: ”en serie aktiviteter som handler om å styre og orkestrere all intern og ekstern kommunikasjon med det mål å skape en gunstig holdning blant målgruppa overfor det firmaet som er avhengig av den”.


Leserinnlegg i Klassekampen 25. april 2015


Hans Wilhelm Steinfeld og fascisten Jarsosj 3. mai 2014 og PR-rådgiver Steinfeld 21. april 2015
Hans-Wilhelm Steinfeld og fascisten Jarsosj 3. mai 2014 og PR-rådgiver Steinfeld 21. april 2015

Kundelista til Steinfeld er hemmelig, så vi vet ikke hvem som betalte for hans opptreden på NRK i Dagsrevyen 21. april, men vi vet hva oppdraget besto i: demoniser Putin, bagatelliser fascistene i Ukraina. Og det skal han ha, Steinfeld, han jobbet hardt for pengene i beste sendetid. Men noe særlig til argumenter hadde han ikke.

Steinfeld brukte det første minuttet til å sammenlikne Vladimir Putin med både Joseph Goebbels og Adolf Hitler. Der går han i fotsporene til Fox News og The Sun, uten egentlig å tilføye noe. PR-rådgiveren hadde to argumenter for at Putin driver med løgnpropaganda.

Argument 1: Russland har kalt ”stakkars Carl Bildt” for CIA-agent. Nå er det ikke bare Russland som har gjort det. 15. mars 2013 skrev den svenske avisa Aftonbladet over hele forsida: ”Dokumenten bevisar: Carl Bildt gav hemliga uppgifter – till USA.”  Aftonbladets avsløring bygger på lekkasjer fra CIA via Wikileaks, som viser at adelsmannen Carl Bildt regelmessig ga CIA informasjoner om hva som foregikk på hemmelige og fortrolige regjeringsmøter i Sverige. PR-rådgiver Steinfeld: Vil du likestille Aftonbladet med Goebbels også?

carl bildt cia

Argument 2: Russland overdriver fascistenes innflytelse i Ukraina for å sverte regimet der. Eksempel: Lederen for Høyresektoren fikk bare 0,61 % ved presidentvalget.

Her må det føyes til at Steinfeld snakker om Dmitro Jarosj, den samme mannen som han 3. mai i fjor hadde et langt koseintervju med i NRK, uten å stille ett kritisk spørsmål. Dagen før hadde partifellene til Jarosj brent i hjel, stukket i hjel og skutt om lag femti mennesker i Fagforeningenes hus i Odessa. Men dette underslår PR-rådgiveren. Nå må det tilføyes at under parlamentsvalget ble Jarosj valgt inn som enkeltrepresentant fra Dnepropetrovsk, så han sitter i parlamentet. Men han er også nylig utnevnt til rådgiver for generalstabssjefen med kommando over sine egne styrker. Fascister tar det ikke så nøye med hvor mange stemmer de får, bare de får kontrollere våpnene. Det samme parlamentet vedtok nylig å forby kommunistpartiet og all kommunistisk propagada og å hedre minnet over Hitlers kompanjonger i Ukraina OUN/UPA, som var ansvarlige for massedrap på jøder, polakker og russere. Fra nå av er det straffbart i Ukraina å uttale seg nedsettende om disse kreftene. I regionen Ivano-Frankivsk har regionalrådet ganske enkelt forbudt alle opposisjonspartier. I følge Steinfeld måtte man være “ganske tett i pappen” for å tro at fascistene har noen innflytelse i Ukraina. Han får nevne det for Simon Wiesenthal-senteret som nylig tok skarp avstand fra Kievs “heroisering av Hitlers banditter på tross av deres aktive og nidkjære deltakelse i massedrap på uskyldige jøder”.

Det var alt PR-rådgiveren hadde å fare med. Resten var gamle, beskjedne og forsiktige Steinfeld, bare blåst noen divisjoner opp.

Kjære NRK: Neste gang dere bruker Steinfeld som “ekspert”, kan dere ikke opplyse hvem oppdragsgiveren hans er, om ikke annet? Alternativt kunne dere jo bruke fagfolk som ikke er betalt for å orkestrere informasjon.

Pål Steigan

 

——————

 

Hvis du liker denne bloggen og ønsker å hjelpe til med å spre den til flere, så går det an å gi en stor eller liten gave via PayPal.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEU finansierer ny mur i Europa
Neste artikkelStoltenberg: – NATO har ikke noe ansvar for flyktningekatastrofen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).