Farvel til tjæresand?

0

Canada er det landet som har satset aller mest på utvinning av tjæresand. Og det har ført til en miljøforbrytelse som er så stor at man kan se den fra verdensrommet! Men nå møter tjæresandindustrien i Canada veggen, skriver Jan Herdal oljekrisa.no:

Antallet rigger falt med 80 stykker eller nesten 30 pst. bare sist uke. På årsbasis har antallet aktive rigger sunket med 302 til 220 stykker. Det er et fall på nesten 60 prosent på ett år. Dette tar karakter av svanesang, om en slik allegori kan brukes på en av verdens skitneste virksomheter.

Les resten av artikkelen her.

Pressa i Canada har begynt å bruke ord som panikk om det som skjer. Finanspressa snakker om dramatisk fall i profitten. Noe er på gang. Men det er ikke miljøhensyn som gjør at produksjonen trappes ned.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.