Farvel til tjæresand?

0

Canada er det landet som har satset aller mest på utvinning av tjæresand. Og det har ført til en miljøforbrytelse som er så stor at man kan se den fra verdensrommet! Men nå møter tjæresandindustrien i Canada veggen, skriver Jan Herdal oljekrisa.no:

Antallet rigger falt med 80 stykker eller nesten 30 pst. bare sist uke. På årsbasis har antallet aktive rigger sunket med 302 til 220 stykker. Det er et fall på nesten 60 prosent på ett år. Dette tar karakter av svanesang, om en slik allegori kan brukes på en av verdens skitneste virksomheter.

Les resten av artikkelen her.

Pressa i Canada har begynt å bruke ord som panikk om det som skjer. Finanspressa snakker om dramatisk fall i profitten. Noe er på gang. Men det er ikke miljøhensyn som gjør at produksjonen trappes ned.

Forrige artikkelHollande vil forby «konspirasjonsteorier»
Neste artikkelUkrainsk giftpille bringer USA og Russland nærmere en krig
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).