Yanis Varoufakis: – Hvis Hellas tvinges ut, kollapser euroen

0

Den greske finansministeren, Yanis Varoufakis, har blitt intervjuet i Reuters, og han snakker i klartekst om hva en Grexit, en gresk utgang av euroen, kan bety for Europa:

«The euro is fragile, it’s like building a castle of cards, if you take out the Greek card the others will collapse.» Varoufakis said according to an Italian transcript of the interview released by RAI ahead of broadcast.

«I would warn anyone who is considering strategically amputating Greece from Europe because this is very dangerous,» he said. «Who will be next after us? Portugal? What will happen when Italy discovers it is impossible to remain inside the straitjacket of austerity?»

Varoufakis sa videre:

«Italian officials, I can’t tell you from which big institution, approached me to tell me they backed us but they can’t tell the truth because Italy also risks bankruptcy and they are afraid of the reaction from Germany,» he said.

I Italia vet alle at euroen har vært en katastrofe for landet, men det er bare Silvio Berlusconi og Beppe Grillo som tør å si det høyt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKatastrofale tap på østfronten
Neste artikkel– Russland-sanksjoner har kostet EU 180 milliarder
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).