Uventet applaus for SYRIZA

0

At venstresida skulle juble for valgseieren til greske SYRIZA var ikke akkurat en oddsbombe. Mer overraskende er at partiet høster jubel fra helt annet hold.

Marine Le Pen, leder for det høyreorienterte franske partiet Front National sier at «det er en gigantisk demokratisk ørefik som det greske folket har gitt Den europeiske unionen.» Hun tilføyer at «med EU er vi ikke frie til å føre vår egen pengepolitikk, vår egen økonomiske politikk eller vår egen innvandringspolitikk.»

Bernd Lucke, leder for det høyreorienterte partiet Alternative für Deutschland, gir også SYRIZA applaus og sier at «Det må bli en gjeldsreduksjon for Hellas – så langt har SYRIZA helt rett.»

Matteo Salvini, sjef for det høyrepopulistiske italienske partiet Lega Nord, sier at «Hellas-valget er en ørefik til den europeiske Sovjetunionen til euroen, arbeidsløsheten og bankene.» Lega Nord ønsker å trekke Italia ut av eurosonen.

Nigel Farage, sjefen for det høyrepopulistiske partiet UKIP, kalte valget «et rop om hjelp fra dem som euroen har gjort fattige». Og full av skadefryd twitret han «nå begynner pokerspillet med Merkel».

Ikke fullt så uventet er det at Vladimir Putin var en av de første statslederne som gratulerte Alexis Tsirpas. Hellas har stort behov for å kutte ut sanksjonene mot Russland for å skape arbeidsplasser, og her ser åpenbart Putin en mulighet. Han sier han er klar for å samarbeide med den nye regjeringa.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.