NHOs 7 millioner – hvor skal de få maten fra?

0

Det pågår nå en massiv kampanje fra NHO som handler om hvordan kapitalen vil omskape Norge på 25 år. Den går under overskriften «7 millioner», som er det folketallet NHO ser for seg i 2040. Det som måtte finnes av radikale og kritiske krefter burde studere denne planen grundig og rive den i filler, for den kommer til å legge føringer for det norske samfunnet på nær sagt alle områder.

Her vil jeg bare stille følgende spørsmål: Hvor skal 7 millioner mennesker få maten fra?

nho 7 millioner

Grafen til venstre viser jordbruksareal per innbygger i Norge fra 1999 – 2014 (SSB) med en siste søyle basert på en folkemengde på 7 millioner. Der har jeg vært svært forsiktig og antatt at all denne bygginga av boliger, veier og infrastruktur bare vil ta 1,5% av jordbruksarealet. Det er naturligvis altfor lavt, så realiteten vil bli verre. Men grafen viser mitt poeng: Jordbruksarealet per innbygger vil bli kritisk lavt og matvaresikkerheten vil i høyeste grad være i fare.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.