Kampen om kredittkortmarkedet

0

Til nå har Visa og Mastercard vært dominerende i verdensmålestokk når det gjelder bruk av kredittkort, både i størrelsen på transaksjonene, pengestrømmen og antall brukere. Men også dette endrer seg fort. Kinesiske konkurrenter kommer raskt og styrer mot førsteplassen i følge tall fra Nilson Report.

kredittkort

Kinesiske UnionPay hadde allerede i 2012 flere brukere enn Visa og vil øke med 51% fram til 2017 i følge Nilson. Også når det gjelder pengestrømmen tar de kinesiske kortene innpå.

Forrige artikkelHollande trygler om en avslutning av sanksjonene
Neste artikkelNHOs 7 millioner – hvor skal de få maten fra?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).