Ukraina: Utenlandske bankfolk tar ledelsen i finans- og økonomidepartementene

10
Natalie A. Jaresco (USA) blir ny finansminister i Ukraina

Ukraina: Utenlandske bankfolk tar ledelsen i finans- og økonomidepartementene

Den tidligere (?) CIA-informanten Petro Porosjenko har utnevnt sin nye regjering, og det er klart at USA og vestlig finanskapital tar direkte styring.

Den amerikanske statsborgeren Natalie A. Jaresco blir ny finansminister. Hun har i årevis jobbet for US State Department –  blant annet som leder for økonomiseksjonen i USAs ambassade i Kiev. Hun er medeier og toppsjef i det amerikanske investeringsfirmaet Horizon Capital. Dette firmaet har samarbeidet med Goldman Sachs i å opprette det såkalte Ukrainian Investment Forum som fikk i oppgave å «sørge for vellykket privatisering av ukrainske foretak». Hun er også toppsjef for det USA-finansierte Private Equity Fonds WNISEF. Hennes selskap Horizon Capital er en av hovedsponsorene til statsminister Arsenij Jatsenjuks stiftelse OpenUkraine. Andre hovedsponsorer er NATO, US State Department, National Endowment for Democracy og Chatham House.

Aivars Abramovichus blir ny økonomiminister. Han er litauisk statsborger og er en seniorpartner i det svenske investeringsfirmaet East Capital AB, et høyrisikofond med svært nære forbindelser til USA.

USA og amerikansk finanskapital tar ingen sjanser. De føler seg tydeligvis ikke trygge på at vanlige ukrainske lakeier kan gjøre jobben for dem, så de setter inn sine egne folk direkte.

En tredje utlending i regjeringa er Aleksandr Kwitaschwili fra Georgia. Han var helse- og arbeidsminister under en annen USA-lakei, Mikheil Saakasjvili, som i sin tid ble innsatt som president i Georgia gjennom den såkalte «Roserevolusjonen» som var finansiert av US State Department og Open Society-stiftelsen til George Soros.

Ikke bare la USA til rette for og støttet statskuppet i Kiev i februar 2014, nå topper man laget til CIA-informanten Porosjenko med flere av sine egne folk. I Italia og Hellas gjennomførte man jo helt fredelige kupp og innsatte Goldman Sachs-folkene Mario Monti i Italia og Lucas Papademos i Hellas.

Hva var det det het igjen? Demokrati og folkestyre?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

 1. Jeg ser henne uttale til Kyiv Post at den nye regjeringen består av «profesjonelle og teknokrater». Uttrykket profesjonelle får det til å gå kalt nedover ryggen på meg, og på vegne av naturvitenskapen vil jeg i hvert fall meddele at INGEN med vitenskapelige verdier i bånn, ville satt en fot innenfor den finanselitistiske, pseudo-vitenskapelige dress-juntaen som har innsatt seg selv i Kiev.

 2. “Ukraina: Utenlandske bankfolk tar ledelsen i finans- og økonomidepartementene”

  Ukraina/Porosjenko ga disse tre Ukrainsk statsborgerskap ved dekret, få dager etter lovendring som åpnet for folk med opprinnelig utenlandsk statsborgerskap i regjeringen. Finansminister Jaresko er annen-generasjons Ukrainsktalende, født I Chicago i 1965 – en slags USAsk «sleeping agent», slik USA har så mange av.

  Dette er omtrent som at Siv Jensen etter voldelig styrting av Gerna Smørberg byttes ut med en gebrokkent norsktalende og norskavstammende regnskapsfører og statsviter fra USA, med tidligere verv som økonomisk koordinator i USAs UD.

  Enkelt sagt:
  Ukraina er omdannet til USAs økonomisk protektorat – det som tidligere kaltes «koloni». Vi kan kalle dette «turbo-nykolonialisme».

  Vestlige medier vil utvilsomt fortsatt beskrive Ukraina som selvstendig stat, og vektlegge formaliteten fremfor realiteten. – Ikke så nøye å se på realiteten når «vi» – NATO – gavnes av formaliteten, kan vi anta.

  At Russland – som oppsto som stat i «Kievan Rus», nåværende Ukraina – ser med engstelse på og gir klar beskrivelse av USA-NATOs handlinger i Ukraina som bestrebelse på balkanisering av også Russland, vil forutsigbart beskrives i vestlige og norske medier som «Russisk aggresjon».

  Den vestlige propagandaen har nå nådd et stadium hinsides tøysete og glir over i komisk og selv-parodisk. Propagandaen er likevel veldig farlig, fordi folk her tenderer til å simpelthen ikke tro sine egne øyne om «vår» framferd i Ukraina.

  Ukraina er konkurs, folk lider og sulter – i Europas jorbruksrikeste land. Kan hende er en ny «Holodomor» – sultdreping – i gang.

  Men USA-NATO (altså inkludert EU og Norge) som har skapt konkursen vil ganske sikkert ikke betale for å drive landet, og vil fortsatt forsøke vilt å skylde på Russland. Alt Russland gjør i forsvar vil beskrives som angrep, i klassisk «Det hele begynte med at han slo tilbake»-stil. Men enhver som ikke er helt svimete av kommers julefeiring vil huske og se at USA-NATO med Norge er aggressorer i Ukraina.

  Bak Ukraina-knusingen nå ligger energikriger. En overgang til fossilbrensel-frie samfunnsformer trengs for å opprettholde global-sivilisasjonen. Men det krever stopp i befolkningsvekst (nå minst 80 mill. årlig), og mer egalitært økonomisk system (dvs. annet enn ‘kapitalisme’). Dollar- og atombombe-styrerne i USA-NATO vil åpenbart ikke gi fra seg makt- og forbruksprivilegier (som alle vi som leser denne bloggen også nyter godt av), og foretrekker katastrofale kriger.

  Bare vidt utbredt kunnskap og saklig korrekt forståelse kan hindre de forblindede elitene i å herje vilt. Med 7,3 milliarder mennesker, doblet siden ca. 1970, er hvert enkelt individs verdi for globaløkonomien også halvert siden da: Tap på noen hundre millioner folk truer ikke globaløkonomien. Dessverre. Dess verre.

  Slik er de sørgelige realitetene. – Tryggest å holde seg godt informert og oppdatert.

  De store oppslagene/skiltene i mediene som indirekte sier: «Det kan ikke skje her» – er bløff. De er mer usanne dess større de er.

  Det er teknisk mulig å suge CO2 tilbake ut av luften, ned til 350 ppm fra nå ca. 400, f.eks. med verdensomspennende sunt, småskala jordbruk. Men det forutsetter globalt samarbeid og innsats før klimakaoset dreper oss. Krigen som er startet i Ukraina er en farlig avsporing fra nødvendigheten av samarbeid.

  Men nå er det juletid, så nå skal vi baaare kose oss… (For å sitere Erling Borgen i et prateprogram for få år siden). Kose oss med det forbruket som dreper oss snart. Og som dreper svært mange allerede, både indirekte og direkte. Glem det – nå er det tid for å skite i Ukraina og sånt, og heller vasse i sport på nyhetene. – Det brenner i første etasje, men vi merker ikke det her i tredje etasje riktig ennå… Kanskje aldri, bare vi krysser fingrene nok, lukker øynene hardt og venter på Julenissen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.