Mafia Capitale i Roma – fascister, menneskesmugling og kjøpte politikere

0

Politiet i Roma ruller opp en stor mafiaorganisasjon i hovedstaden. Hovedtiltalte er en fascistisk terrorist som knyttes til terroraksjonen i Bologna i 1980 der 85 mennesker ble drept. 37 folk er arrestert foreløpig og blant dem er også den høyreekstreme Gianni Alemanno, tidligere borgermester i Roma. Mafia Capitale har spesialisert seg på menneskesmugling, fordi det etter deres mening gir høyere profitt enn narkotika.

mafia capitale

Terrorist og fascist

Jorda ligger i midtn, de levende er over den og de døde under. Vi er i midten, en verden der alle møtes, og også de over jorda har bruk for dem under overflaten når det gjelder deres egne interesser.

Slik uttrykte han sin filosofi, hovedmannen i det som er kalt Mafia Capitale, Massimo Carminati, og han skal ha hatt rikelig med politikere på lønningslista. Mafiabanden kalles også Banda della Magliana, etter en mafiabande som herjet som mest på søtti- og åttitallet. Banden er mistenkt for utpresning, korrupsjon, menneskehandel, fakturasvindel, svindel med offentlige midler og svindel med resirkulering, blant mye annet.

Carminati var på søttitallet med i den væpnede fascistiske organisasjonen Nuclei Armati Rivoluzionari. Denne organisasjonen sto bak bombeattentatet mot jernbanestasjonen i Bologna i 1980 der 85 mennesker ble drept. Carminati ble i 2000 dømt til åtte og et halvt år i fengsel for å ha bidratt til føre etterforskninga av dette attentatet på avveier.

Carminatis høyre hånd er en viss Salvatore Buzzi, som i følge Rome Today tilhører «ytterste venstre» og som på søttitallet ble satt i fengsel for drap. Da han kom ut bygde han opp et nettverk av sosiale kooperativer med La cooperativa 29 Giugno og konsortiet Eriches 29 som de sentrale elementene. De har svært proffe nettsider som framstiller et kooperativ som «jobber med de svake i samfunnet, med stoffavhengige, med immigranter …»

– Vi tjener mer på immigranter enn på narkotika

Det var denne Buzzi som ifølge italiensk presse ble avlyttet av politiet i 2013 da han forklarte at husløse immigranter var mye mer lønnsomme enn narkotika:

– Er du klar over kor mykje pengar eg tener på desse immigrantane? Narkotika er ikkje så lønsamt. Vi omsette for 40 millionar euro i fjor, men overskotet kjem frå sigøynarar, innvandrarar og bustadkrisa, seier Buzzi, ifølgje politiet. Han slår fast at dei ikkje har tent pengar i andre delar av «verksemda», melder det italienske nyheitsbyrået ANSA.

Buzzi bestakk nestlederen i sentrumvenstre-byrådet til Walter Veltroni, en viss Luca Odevaine, til å hjelpe seg med å få sine prosjekter gjennom det politiske systemet.

Ett av prosjektene ga inntekter fra det offentlige på 10 millioner euro i året, og derfra sluset Buzzi også 75.000 euro over til valgkampen til Gianni Alemanno (høyreekstremist, tidligere medlem av fascistpartiet), da han stilte som ordførerkandidat i Roma og ble valgt.

Dette mafiasystemet gjorde penger på menneskesmugling samtidig som de utnyttet offentlige sosiale ordninger til kriminelle formål. De har restauranter, vinbarer og klubber i Roma. Der kom også mafiabossen Alvaro di Sinopoli fra ‘ndrangheta i Calabria og mafiosi fra Milano. Ifølge il Fatto Quotidiano utgjør nettverket deres den reineste «Michelin-guiden for Roma».

Nettverket er antakelig tungt involvert i flyktningemottakene og de ulovlige romleirene i Tor Sapienza og andre arbeiderbydeler, og de lager en vinn-vinn-situasjon for de høyreekstreme: først gjør de penger på menneskesmugling og tapper kommunekassa for sosiale midler, så organiserer fascistene og nazistene demontrasjoner mot de samme flyktningene.

mafia michelin

Hele det politiske systemet involvert

Ved at denne mafiaen hadde kjøpt seg innpass hos både høyre og sentrum-venstre i Romas bystyre, så har de kompromittert hele det politiske systemet i Roma. Statsminister Matteo Renzi har for sikkerhets skyld satt Roma-avdelinga til sitt eget Partito Democratico under sin egen administrasjon så lenge. Han er jo fra Firenze, så har går vel klar – for denne gangen. I Tolfa noterer vi at at det private sjukehjemmet Quinta Stella er er et underbruk av kooperativene til Salvatore Buzzi.

Det har en stund pågått et omfattende forsøk fra rettsapparatet på å rulle opp det som kalles Mafia–Stato, altså forbindelsene mellom mafiaen og staten. Dette går helt til topps, og det har forgreininger over hele landet. Gjennom tre artikler har jeg sett på hva man nå vet om samarbeidet mellom de hemmelige tjenestene i Italia på søtti- og åttitallet og mafiaen, fascistene og CIA. Og hvordan dette nettverket har begått en lang serie forbrytelser, inklusive en rekke terroraksjoner. Italia kan vise fram virkelige konspirasjoner som overgår de fleste fantasifulle «konspirasjonsteorier». Har man høye tanker om spillereglene i det borgerlige samfunnet, bør man avgjort lese Italias moderne historie.

Avsløringa av Mafia Capitale fyller ut dette bildet, og historien er ikke slutt med dette – garantert.

Oppdatering 5.12.2014:

Også regjeringspartiet Partito Democratico i Roma er inviolvert.

 

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.