Juge-Juncker truer Hellas mot å stemme feil

0

Jean-Claude Juncker, EU-kommisjonens president, vil for alltid kommer til å være herostratisk berømt for sine ord under finanskrisa «Når det blir vanskelig, må vi lyve» og for å ha etablert Luxemburg som et lukrativt skatteparadis. Dette prakteksemplaret av en 0,01% har vært farmpå og truet grekerne med konsekvenser dersom de finner på å «stemme feil».

EU-eliten ser at det venstreradikale partiet Syriza kan komme til å vinne et ekstraordinært parlamentsvalg, så Juge-Juncker syntes det var på tide (11.12.2014) å advare grekerne mot å finne på noe sånt. EU-kommisjonen prøver til vanlig å gi et skinn av at de ikke blander seg inn i nasjonal politikk, så dette var spesielt selv for dem å være.

Statsminister Antonis Samaras fra høyrepartiet Nytt Demokrati truet torsdag velgerne med at Hellas ville oppleve en «katastrofe» hvis hans parti skulle tape valget, som om ikke nettopp han er adminsitrator av den katastrofen som er Hellas av i dag. Og det var da Juncker, med vanlig retorisk eleganse, slo til med følgende:

Jeg antar at grekerne – som ikke har noe lett liv, særlig ikke de mange fattige – vet veldig godt hva et galt valgresultet ville bety for Hellas og for eurosonen. Jeg vil ikke uttrykke min mening. Jeg vil bare ikke at ekstremistiske krefter skal ta over roret.

En meningsmåling i oktober viste at Syriza hadde støtte fra 32,9% av velgerne mot 26,1% for Nytt Demokrati og bare 4,7% for det sosialdemokratiske PASOK.

På samme tid har finansbanken Goldman Sachs, som i sin tid hjalp den greske regjeringa med å forfalske nasjonalregnskapene for å sikre inntreden i euroen, funnet det riktig å true Hellas med alvorlige konsekvenser «hvis en gresk regjering skulle komme på kant med kreditorene».

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.