Generalstreik i Italia – demonstrasjoner i 54 byer

0
Plakaten sier: Dette kan ikke fortsette! Vi har konkrete forslag til hvordan vi skal forandre Italia.

Alle de tre store fagbevegelsene i Italia gikk til generalstreik 12.12.2014. I følge La Repubblica var streiken 70% effektiv og i jernbanen var det over 95%. Fagbevegelsen er ikke tilbake til sine glansdager, men generalstreiken viser økende kampvilje, også politisk. Streiken rettet seg mot den nyliberale arbeidsmarkedspolitikkene til Matteo Renzi og hans «sosialdemokratiske» Partito Democratico. Det var demonstrasjoner i 54 byer og i byer som Roma og Milano kom det til konfrontasjoner mellom de streikende og politiet. Talerne karakteriserte Renzis Jobs Act som en politikk «fra tjuetallet». Og demonstrantene sa: Vi har de konkrete løsningene på Italias problemer! La oss bygge den nye Resistenza! (Altså Motstandsbevegelsen, med henvisning til kampen mot fascismen under annen verdenskrig.)

Plakaten sier: Dette kan ikke fortsette! Vi har konkrete forslag til hvordan vi skal forandre Italia.
Plakaten sier: Dette kan ikke fortsette! Vi har konkrete forslag til hvordan vi skal forandre Italia.

 

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.