Verdens børser tapte et oljefond på ei uke

0

Uka 8 –12. desember 2014 ble blodrød på børsene over hele verden. Det dramatiske fallet i oljeprisene fra 110$ i sommer helt ned i 57$ denne uka har slått inn på brei front. I løpet av denne uka forsvant aksjeverdier på børsene til en samlet sum av 1000 milliarder dollar, eller litt over et norsk oljefond.

desemberkrakk 2014

Denne grafen fra Wall Street Journal viser et nesten loddrett fall på børsene. I oktober var det også et stort fall, men børsene hadde tatt seg opp noe til de altså falt som en børsmekler uten fallskjerm. Totalindeksen på Oslo børs falt med 14% denne uka, og oljeserviceindeksen har jeg rapportert om før.

Nei, dette er ikke den store smellen, men det er et varsel om den neste store smellen. Verdens markeder er mye mer ustabile enn propagandaen vil ha det til. Ingen virkelige problemer er løst etter finanskrisa i 2008, og nye er kommet til.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.