Frankrike har aldri hatt så mange arbeidsløse

0
Arbeidsløsheten er størst i nord og sør. Innfelt et detaljkart som viser at arbeidsløsheten i Paris er største i nord.

Ved utgangen av november 2014 var det registrert 3 488 300 arbeidsløse i Frankrike blant «aktive arbeidssøkere», totalt 5 176 300 hvis man tar med undersysselsatte og folk som har gitt opp å søke arbeid. Det er en økning på 291 000 på et år og er det største antall arbeidsløse Frankrike har hatt. OECD regner ikke med noen bedring de nærmeste to årene.

Dette er en knusende dom over det regjerende Sosialistpartiets nyliberale politikk, men det er også en demonstrasjon av hvor djup den økonomiske krisa i hele EU er. Frankrike har (så lenge det varer) verdens femte største og EUs nest største økonomi.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelFacebook: Kolonialisme 2.0
Neste artikkelKina og Vietnam – konflikt eller samarbeid?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).