Facebook: Kolonialisme 2.0

0

Facebook: Kolonialisme 2.0

«Mark Zuckerberg og Facebook har som mål å få hele planeten på nett, for så å kontrollere hva vi alle ser og leser,» skriver Tony Cartalucci. Han viser blant annet til en rapport fra National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) under tittelen Experimental evidence of massive-scale emotional contagion through social networks, der det heter:

Vi viser, via et massivt (antall involverte = 689 003) eksperiment på Facebook, at følelsesmessige tilstander kan overføres til andre via emosjonell smitte, slik at folk vil oppleve de samme følelsene uten at de er klar over det. Vi gir eksperimentelle bevis for at emosjonell smitte skjer uten direkte samhandling mellom mennesker (kontakt med en venn som uttrykker en følelse er tilstrekkelig), og i fullstendig fravær av ikke-verbale signaler.

Ikke bare er funnene problematiske, skriver Cartalucci, fordi de illustrerer at Facebook har evnen til å påvirke brukernes følelser uten at de er klar over det gjennom forsiktig manipulering av  nyhetsstrømmer men de invaderende, uetiske metodene som Facebook brukte i eksperimentet er problematiske også.

Som jeg skrev i artikkelen Opp alle Facebooks laboratorierotter,

I juni 2014 kom det fram at Facebook sjøl også driver manipulasjon av sine brukere, og da tenker jeg ikke bare på den uønskede reklamen som dukker opp. Det handler om bevisst manipulasjon av folks følelser. Sammen med Cornell University og University of California har Facebook gjennomført et svært omfattende eksperiment der selskapet har manipulert informasjonen til 689.000 brukere og gjennom dette funnet ut at selskapet kan få folk til å føle mer positivt eller mer negativt om en sak gjennom en “følelsesmessig smitte”.

Så når du og jeg bruker Facebook er vi ikke bare med på å bygge opp selskapets verdi og på den måten øke Mark Zuckerbergs formue, vi er også med på å bygge opp det nettverket av innhold som vil bli brukt mot oss for å kontrollere og styre følelsene våre, enten for å drive oss som kveg i den retninga eliten til enhver tid ønsker. US Department of Defense har et program kalt DARPA som tar i bruk disse metodene for å påvirke folks holdninger og følelser via nettsteder som Facebook og Twitter.

Så hva er alternativet? I følge Cartalucci er alternativet å bygge våre egne nettverk utenfor Facebooks, Googles og CIAs kontroll.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.