Ukraina: Ny-nazistisk kommandant blir politisjef i Kiev

0
Vadim Troyan i Azov-bataljonen

Den ukrainske innenriksministeren Arsen Avakov har oppnevnt visekommandanten til nazi-militsen Azov-bataljonen, Vadim Troyan, til ny politisjef i Kiev, melder Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Vadim Troyan i Azov-bataljonen
Vadim Troyan i Azov-bataljonen

Vadim Troyan er medlem av den høyreekstreme Ukrainas Patrioter, som er den militære fløyen av Den Sosial-Nasjonale Forsamlingen.

Den nazistiske fakkelmarsjen i Kiev 29.04.2014
Den nazistiske fakkelmarsjen i Kiev 29.04.2014

Det var de som organiserte den beryktede fakkelmarsjen i Kiev 29. april 2014 med alle slags nazistiske symboler, skriver Ukraine Anti-Fascist Solidarity. Etter oppnevnelsen av Troyan har fascisten Borislav Bereza fra Høyre sektor, som nå er valgt inn i parlamentet erklært at hans organisasjon vil innlede et nært samarbeid med den nye politisjefen.

Forrige artikkel– NATOs fatale feil
Neste artikkel– Hvert tredje barn i USA lever i fattigdom
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).