– Hvert tredje barn i USA lever i fattigdom

1

«Barnefattigdommen i USA er nå blant de verste i de rike landa,» skriver Washington Post basert på en rapport fra UNICEF som jeg har vist til tidligere. USA er ikke fullt så ille som Hellas der over 40% av barna lever i fattigdom, men det er ikke langt unna. Det er også grunn til å notere at det lille baltiske landet Latvia har en ekstrem barnefattigdom. I nyliberale kretser er Latvia holdt fram som et godt eksempel til etterfølgelse, for eksempel av svenske Anders Åslund (som var med på å ødelegge Russland under Jeltsin, og som brukes av norske Civita). Ved siden av at barnefattigdommen er enorm, utvandrer nå unge og dyktige mennesker i hopetall, slik at det i Riga spøkes med at «vil siste latvier være så snill å skru av lyset».

Omtrent sånn ser den gloriøse kapitalismen ut i dag, og verre skal det bli.

hvert tredje barn i fattigdom

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


1 kommentar

  1. Jeg har med stor glede for mange år siden lest dansken Jacob Holdts bok «Amerikanske billeder,» og hadde den glede å lese den på nytt nylig. Han forteller at 10 000 – ener, ja, 100 000-ener av amerkanere overlever på å spise jord -. Spesielt gjelder dette fattige, fargete kvinner som er enslige med barn. Han forteller at det er for lite næring i denne leirjorda de setter til livs, slik at de blir dorske og slappe og ikke orker stort. Har du tatt opp akkurat dette? Hvorfor har jeg ikke kommet over dette andre steder enn hos nevnte Jacob Holdt?

    Med Hilsen
    Harald Jens Johansen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.