– Hvert tredje barn i USA lever i fattigdom

0

«Barnefattigdommen i USA er nå blant de verste i de rike landa,» skriver Washington Post basert på en rapport fra UNICEF som jeg har vist til tidligere. USA er ikke fullt så ille som Hellas der over 40% av barna lever i fattigdom, men det er ikke langt unna. Det er også grunn til å notere at det lille baltiske landet Latvia har en ekstrem barnefattigdom. I nyliberale kretser er Latvia holdt fram som et godt eksempel til etterfølgelse, for eksempel av svenske Anders Åslund (som var med på å ødelegge Russland under Jeltsin, og som brukes av norske Civita). Ved siden av at barnefattigdommen er enorm, utvandrer nå unge og dyktige mennesker i hopetall, slik at det i Riga spøkes med at «vil siste latvier være så snill å skru av lyset».

Omtrent sånn ser den gloriøse kapitalismen ut i dag, og verre skal det bli.

hvert tredje barn i fattigdom

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUkraina: Ny-nazistisk kommandant blir politisjef i Kiev
Neste artikkelBulgarias fjerde største bank, Corpbank, konkurs
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).