Tyskland gir opp sine klimamål

0

Den tyske visekansleren Sigmar Gabriel (SPD) sier til Der Spiegel at Tyskland vil gi opp sine klimamål. Den tyske Energiewende har vært et ambisiøst mål om å gå bort fra atomkraft og kutte klimagassutslipp med 40% innen 2020. Den sosialdemokratiske visekansleren sier nå: «Det er klart at vi ikke kommer til å nå dette målet. Vi kan ennå ikke komme bort fra kull.» I deler av SPD blir dette møtt med stor misnøye.

tyskland klima

Jeg har tidligere pekt på at Tysklands Energiewende er i full krise. Det bekreftes nå av Sigmar Gabriel.

 

 

Forrige artikkelBeppe Grillo: – Folkeavstemning om å få Italia ut av euroen
Neste artikkelBill Gates’ milde gaver til hvem?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).