Tyskland: Nesten sju millioner husstander energifattige

0

Tyskland: Nesten sju millioner husstander energifattige

Stadig flere tyskere har problemer med å betale energiregningene sine i følge SPIEGEL ONLINE. 6,9 millioner husstander bruker mer enn ti prosent av inntekten sin på energi. I 2008 var tallet 5,5 millioner.

Bare fra 2008 til 2011 er antallet såkalt energifattige husholdninger i forbundsrepublikken økt fra 13,8 til 17 prosent.

Prisen for strøm, gass og olje øker mye raskere enn lønningene. I 2013 betalte tyskerne 43% mer for oppvarming og varmtvann enn i 2002. I samme periode har lønningene bare økt med 17%.

Angela Merkels store stolthet Die Energiewende, energiovergangen, som skulle få Tyskland over til fornybar energi og minske avhengigheten av fossilenergi, er i full krise. I følge tidsskriftet Nature betaler tyske forbrukere 20 milliarder € for strøm som har en verdi på 3 millarder €.

Er det rart at Tyskland er lite stemt for å boikotte russisk gass med det første?

 

 

Forrige artikkelØkonomisk krig mot Kina? I så fall taper USA.
Neste artikkelKonflikten om Ukraina måste ses i sitt sammanhang
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).