Så gjennomskuelige er vi

0

Den tyske politikeren Malte Spitz fra partiet Die Grünen har prøvd å finne ut hvor gjennomskuelig han er ved å søke data om seg sjøl fra ulike kilder. Resultatet forskrekket ham, skriver Der Spiegel. Vi blir mer og mer gjennomskuelige og mangden data som er tilgjengelige om oss har eksplodert siden 1998.

datamengder om oss

Forrige artikkelUNICEF: 2,6 millioner flere fattige barn i de rike landa siden 2008
Neste artikkelTysk eksport til Russland: Minus 26,3%
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).