Tysk eksport til Russland: Minus 26,3%

0

Tysk eksport til Russland: Minus 26,3%

Tysk industri har dramatiske tap på sanksjonspolitikken mot Russland. Deutsche Wirtschafts Nachrichten melder at særlig den viktige maskinindustrien er i hardt vær. Eksportnedgangen kan bli på 35%. Tall fra Statistische Bundesamt viser at samlet tysk eksport i årets første åtte måneder har falt med 16,6%.

For tyske maskinprodusenter er Russland det fjerde viktigste markedet. Så for dem er tapet av markedsandeler i Russland spesielt dramatisk. Lederen for deres industriforening Reinhold Festge, som lenge har kritisert sanksjonspolitikken, sier i en kommentar:

Dette er bittert for oss. Tilbydere fra Asia, og spesielt fra Kina, går straks inn og fyller den nisjen som vi taper. Og tyske produsenter taper den tilliten de har bygd opp gjennom mange år for å være pålitelige leverandører.

Eckhard Cordes, som er en av Tysklands ledende industrifolk og nestleder i CDUs økonomiske råd, sier:

I Tyskland truer dette mellom 50.000 og 60.000 jobber dersom produsentene ikke klarer å kompensere for tapet på andre markeder.

Vel så viktig er det at tapet av markedsandeler i Russland ikke blir så lett å vinne tilbake igjen for tysk industri, siden Russland allerede har funnet alternative leverandører.

Spørsmålet er hvor lenge det tyske borgerskapet vil finne seg i slike tap som er tvunget på dem fra USA. Visepresident Joe Biden sa jo rett ut at sanksjonene ikke var noe Europa ønsket, og at USA «noen ganger nærmest måtte gjøre dem forlegne» for å få dem til å ta slike tap. Det tyske sosialdemokratiske partiet har gått aktivt inn for sanksjoner, men når oppsigelsene i industrien kommer, er det ikke så sikkert at fagbevegelsen vil fortsette å følge partiet.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.