Representativt valg?

1

Denne info-grafikken viser valgoppslutning under parlamentsvalget i Ukraina. Legg merke til at det er bare i Vest-Ukraina at valget hadde over 50% oppslutning. Selv i Kiev var oppslutninga bare 55%.

ukraina parlamentsvalg

Kilde: RIANovosti

I de russisk-talende områdene var oppslutninga svært lav, også utenfor opprørsregionene Luhansk og Donetsk. Det tradisjonelle industriområdet i Donbas vendte i stor grad ryggen til valget. Det er vanskelig å hevde at det nye parlamentet har noe mandat fra de russisk-talende områdene. Oppsiktsvekkende er det også at mer enn seks av ti velgere i Odessa lot være å stemme. Legg også merke til de to oblastene Zakarpattja (Transkarpatia) 44% og Chernivtsi 48%. I disse områdene finnes det minoriteter som ungarere, rutenere, rumenere og russere. Egentlig er det bare de områdene i Vest-Ukraina som inntil 1939 tilhørte Polen at valget har hatt en «normal» oppslutning, der Lviv-området har hatt en oppslutning på 70%

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


1 kommentar

  1. Husk at Valgoppslutningen i Luhansk og Donetsk ikke innbefatter de områdene der opprørerne har kontroll. men kun i de områder «regjeringen» kontrollerer. Ls oss ta Slovyansk, byen som for et par måneder siden ble «frigjort» fra det de kaller «russiske terrorister». I en slik situasjon burde over 90% still opp for å takke frigjørerne.. ja landet er jo under angrep får vi vite?
    Vel. 31 % Stilte opp. Av disse fikk den nye «prorussiske» opposisjonen 41%, kommunistene 16% og selve frigjøreren Porsjenko 12%.
    Regner man det om litt og tar oppslutningen i betraktning.. stemte altså ca 3,6 % av de frigjorte lykkelige for han.
    Et knytteneveslag og sjakkmatt for kuppmakerne i Kiev.
    Slik var det over hele fjøla i de «frigjorte» områdene. Der valg kunne gjennomføres.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.