Putins tale i Sochi

0

Putins tale i Sochi

Siden vestlige medier demoniserer Vladimir Putin, har de fleste gitt blaffen i å formidle hans tale i Sochi 24. oktober 2014, med et hederlig unntak av Financial Times, som skjønner at det var en svært viktig tale. Her er hovedpunktene:

  1. Russland vil ikke lenger spille det spillet Vesten legger opp til. Men Russland vil ha seriøse diskusjoner og avtaler, hvis de er oppriktige og tar hensyn til alle parter.
  2. Alle globale kollektive sikkerhetsavtaler ligger nå i ruiner, og dette er et resultat av USAs handlinger.
  3. De som vil bygge en Ny verdensorden har spilt fallitt. Om det skal bli noen Ny verdensorden vil ikke bli avgjort av Russland, men det kan heller ikke bli noe av uten Russland.
  4. Russland foretrekker en konservativ tilnærming til utviklinga av samfunnet, men vil ikke avvise innovasjon hvis den er rettmessig.
  5. Russland har ingen interesse av å fiske i det grumsete vannet som USAs kaosimperium har skapt, og vi er heller ikke interessert i å skape vårt eget imperium. Russlands utfordring er å utvikle vårt eget enorme territorium.
  6. Russland er ikke interessert i å omskape verden i sitt bilde, men vil heller ikke godta at noen andre skaper verden i sitt bilde.
  7. Russland ønsker ikke krig og har ingen ønsker om å starte noen krig. Men nå som det ser ut til at krigen er nesten uunngåelig, vil vi forberede oss på den. Vi ønsker ikke krigen, men vi frykter den ikke.
  8. Russland ønsker ikke å blande seg inn i det de gjør de som vil skape en Ny verdensorden, med mindre de prøver å krenke Russlands interesser. Da vil de eventuelt lære hva ordet smerte betyr.
  9. I sin innenriks- og utenrikspolitikk vil Russland ikke basere seg på elitenes kjøpslåing på bakrommet, men på folkets vilje.

Uansett hva man måtte mene om Vladimir Putin, er det svært dumt å ikke sette seg inn i hva han faktisk sier og skjønne at Russland ikke kan behandles som pariah i internasjonal politikk.

Les hele talen her.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.