Putins tale i Sochi

0

Putins tale i Sochi

Siden vestlige medier demoniserer Vladimir Putin, har de fleste gitt blaffen i å formidle hans tale i Sochi 24. oktober 2014, med et hederlig unntak av Financial Times, som skjønner at det var en svært viktig tale. Her er hovedpunktene:

  1. Russland vil ikke lenger spille det spillet Vesten legger opp til. Men Russland vil ha seriøse diskusjoner og avtaler, hvis de er oppriktige og tar hensyn til alle parter.
  2. Alle globale kollektive sikkerhetsavtaler ligger nå i ruiner, og dette er et resultat av USAs handlinger.
  3. De som vil bygge en Ny verdensorden har spilt fallitt. Om det skal bli noen Ny verdensorden vil ikke bli avgjort av Russland, men det kan heller ikke bli noe av uten Russland.
  4. Russland foretrekker en konservativ tilnærming til utviklinga av samfunnet, men vil ikke avvise innovasjon hvis den er rettmessig.
  5. Russland har ingen interesse av å fiske i det grumsete vannet som USAs kaosimperium har skapt, og vi er heller ikke interessert i å skape vårt eget imperium. Russlands utfordring er å utvikle vårt eget enorme territorium.
  6. Russland er ikke interessert i å omskape verden i sitt bilde, men vil heller ikke godta at noen andre skaper verden i sitt bilde.
  7. Russland ønsker ikke krig og har ingen ønsker om å starte noen krig. Men nå som det ser ut til at krigen er nesten uunngåelig, vil vi forberede oss på den. Vi ønsker ikke krigen, men vi frykter den ikke.
  8. Russland ønsker ikke å blande seg inn i det de gjør de som vil skape en Ny verdensorden, med mindre de prøver å krenke Russlands interesser. Da vil de eventuelt lære hva ordet smerte betyr.
  9. I sin innenriks- og utenrikspolitikk vil Russland ikke basere seg på elitenes kjøpslåing på bakrommet, men på folkets vilje.

Uansett hva man måtte mene om Vladimir Putin, er det svært dumt å ikke sette seg inn i hva han faktisk sier og skjønne at Russland ikke kan behandles som pariah i internasjonal politikk.

Les hele talen her.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelRikere enn troll
Neste artikkelDe ti mest leste artiklene (per 31.10.2014)
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).