Dollarmilliardærene setter ny formuesrekord

0

Dollarmilliardærene setter ny formuesrekord

Formuen til verdens dollarmilliardærer økte med 12% fra i fjor, skriver Wealth-X. Totalt har de nå en samlet formue på 7300 milliarder dollar, eller litt under halvparten av USAs bruttonasjonalprodukt.

Det er nå 2325 dollarmilliardærer i verden, mot 2170 i 2013 og 1360 i 2009. Så siden finanskrisa har tallet økt med nesten 1000.

Milliardærene utgjør 0,000033 prosent av verdens befolkning, eller sagt på en annen måte: det er tre millioner mennesker per milliardær. likevel har denne ekstremt lille eliten 4,5 ganger så stor formue som den fattigste halvparten av verdens befolkning, 3,5 milliarder mennesker.

34% av verdens milliardærer bor i tjue byer. De opptrer ikke som en nasjonal, men transnasjonal elite, som flytter fra by til by, ikke fra land til land. Det er aksjemarkedet og finanskapital som er den største kilden til rikdom for denne gruppa. Så de har tjent enormt på den omfordelinga av rikdom som er skapt gjennom sentralbankenes manipulering av pengemengden.
De tjue rikeste milliardærene har en samlet formue på 818 milliarder dollar.
Dette skjer samtidig som fattigdommen og arbeidsløsheten øker raskt. Den «virkelige økonomien» er i svært ustabil, og det er ikke for ingenting at finansanalytikeren Jay Peloski i en kommentar i Financial Times sammenliknet verdensøkonomien med «en sufflé som er like ved å klappe sammen». Wealth-X regner med at tallet på milliardærer vil øke til nærmere 4000 i 2020.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.