Tyske Handelsblatt: – Vesten er på feil vei

0

Handelsblatt: – Vesten er på feil vei

Gabor Steingart, ansvarlig utgiver av Tysklands fremste finansavis Handelsblatt, tar et forrykende oppgjør med Vestens aggressive politikk overfor Russland og med den krigshissende tyske pressa.

Artikkelen som er publisert på tysk, engelsk og russisk, har tittelen Vesten er på feil vei. Steingart skriver blant annet:

I forbindelse med begivenhetene i Ukraina har regjeringa og mange medier gått bort fra det veloverveide til agitasjonen. Spekteret av meninger er innskrenket til det du kan se gjennom kikkertsiktet til en snikskytter. Opptrappingspolitikken har ikke noe realistisk mål – og den skader Tysklands interesser.

Artikkelen er full av retoriske perler og bør leses i sin helhet. Ta for eksempel denne:

Når Hillary Clinton sammenlikner Putin med Adolf Hitler, så er det for å vinne republikanske stemmer, altså fra folk som ikke eier et pass. Og Hitler er den eneste eneste utlendingen de kjenner til. … Geografien tvinger enhver tysk forbundskansler til å være en smule mer seriøs. Som Russlands naboer og del av det europeiske fellesskapet er vi bundet sammen av skjebnen. Som mottakere av energi og leverandører av diverse saker har vi tyskere opplagt vitale interesser i stabilitet og kommunikasjon. Vi har ikke råd til å se på Russland med øynene til det amerikanske Tea Party.

Som verdens nest største handelsnasjon (etter Kina) rammes Tyskland nesten like hardt av sanksjonene som Russland. Men det later til at Obama vil føre denne krigen til siste tysker, så det er på tide at i alle fall Handelsblatt skjønner hva som skjer.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHvorfor forbereder USA krig mot Russland?
Neste artikkelFred eller siger?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).