Tyske Handelsblatt: – Vesten er på feil vei

0

Handelsblatt: – Vesten er på feil vei

Gabor Steingart, ansvarlig utgiver av Tysklands fremste finansavis Handelsblatt, tar et forrykende oppgjør med Vestens aggressive politikk overfor Russland og med den krigshissende tyske pressa.

Artikkelen som er publisert på tysk, engelsk og russisk, har tittelen Vesten er på feil vei. Steingart skriver blant annet:

I forbindelse med begivenhetene i Ukraina har regjeringa og mange medier gått bort fra det veloverveide til agitasjonen. Spekteret av meninger er innskrenket til det du kan se gjennom kikkertsiktet til en snikskytter. Opptrappingspolitikken har ikke noe realistisk mål – og den skader Tysklands interesser.

Artikkelen er full av retoriske perler og bør leses i sin helhet. Ta for eksempel denne:

Når Hillary Clinton sammenlikner Putin med Adolf Hitler, så er det for å vinne republikanske stemmer, altså fra folk som ikke eier et pass. Og Hitler er den eneste eneste utlendingen de kjenner til. … Geografien tvinger enhver tysk forbundskansler til å være en smule mer seriøs. Som Russlands naboer og del av det europeiske fellesskapet er vi bundet sammen av skjebnen. Som mottakere av energi og leverandører av diverse saker har vi tyskere opplagt vitale interesser i stabilitet og kommunikasjon. Vi har ikke råd til å se på Russland med øynene til det amerikanske Tea Party.

Som verdens nest største handelsnasjon (etter Kina) rammes Tyskland nesten like hardt av sanksjonene som Russland. Men det later til at Obama vil føre denne krigen til siste tysker, så det er på tide at i alle fall Handelsblatt skjønner hva som skjer.

 

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.