Georg Apenes: – Jakten på Snowden en hån mot demokratiets og rettsstatens fundamenter

0

Georg Apenes: – Jakten på Snowden en hån mot demokratiets og rettsstatens fundamenter

Den gamle Høyre-kjempen Georg Apenes skriver i et leserinnlegg i Aftenposten at Edward Snowden bør få Nobels fredspris. Han hever seg dermed himmelhøyt over de fleste av dagens stortingspolitikere, som ikke vil drømme om å kritisere noe USA foretar seg.

Apenes skriver:

Det Snowden har vist oss er at regimer som sjelden forsømmer noen anledning til å hylle demokratiet og rettsstaten, bak våre rygger har funnet unnskyldninger for å overvåke oss alle uten å gå omveien om regulær rettslig tillatelse avgitt gjennom begrunnet mistanke Til dette har de fått myndighetenes rungende samtykke. Staten har derved skjøvet individet, og individets inntil nylig antatt ukrenkelige rettigheter, til side.

Apenes tar også et oppgjør med norske politikere når han skriver:

I fjor var det ikke ett parti, ikke én politiker som i den norske valgkampen antydet hvorledes vi kan ta med oss grunnleggende samfunnsverdier inn i en fremtid som da som nå synes å ville underminere grunnvoller vi har stått sammen på.

Enkelte norske politikere har allerede forskrekket avvist forslaget: Snowden er jo under politietterforskning! Til det er å bemerke at det rettsgrunnlaget som jakten på Snowden hviler på er en hån mot demokratiets og rettsstatens fundamenter.

Glitrende Apenes. Det lages ikke slike Høyre-politikere lenger.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.