Børge Brende om Gaza: – Nå må begge parter vise besinnelse…

2

Brende Gaza

Mads Gilbert: – Jeg har sett helvete på jord!

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. Børge Brende slås av Kristian Norheim fra Frp, som mener de sivile tapene i Gaza skyldes at Hamas nekter folk å forlate hus som står i fare for å bli angrepet. Jeg har ingen illusjoner om Hamas; jeg regner med at de som andre fascistiske organisasjoner står for et temmelig kynisk menneskesyn. Her inkluderer jeg de sionistiske fascistene i den israelske regjeringa. Men jeg lurer på åssen i all verden Hamas skal kunne tvinge folk til å holde seg innomhus mot sin egen vilje? Det vil kreve temmelig store ressurser å organisere noe sånn. Eller mener Norheim kanskje at palestinerne er så nedsnødde at de ukritisk gjør alt Hamas-ledelsen ber dem om? Norheims konspirasjonsteori er igrunnen bare en feig måte å vri seg unna kritiske spørsmål om hvorvidt sivile bolighus er legitime, militære mål. Det er ikke i strid med Folkeretten at politiske aktivister bor i sivile boliger, uansett hvor usympatiske de er. Israel gjør som de pleier; straffer sivilbefolkningen tidobbelt i forhold til den forbrytelsen Hamas evt måtte ha begått.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.