USA presser El Salvador til å kjøpe Monsanto-frø

0

USA presser El Salvador til å kjøpe Monsanto-frø

USA legger et sterkt press på regjeringa i El Salvador for å tvinge den til å godkjenne kjøp av Monsanto-frø. Et av pressmidlene er at USA vil holde tilbake en hjelpepakke på 277 millioner dollar til det mellomamerikanske landet hvis ikke Monsanto får det som de vil.

I 2004 opprettet USA et organ som kalles Millennium Challenge Corporation (MCC). Det har til oppgave å kople økonomisk hjelp til gjennomføring av det USA kaller good governance,gode styringsprinsipper.

MCC er altså et økonomisk pressmiddel for å tvinge fram den politikken USA og ikke minst USAs finanskapital ønsker. Presset fra MCC mot El salvador har forbindelse med at landet i 2013 vedtok et forbud mot glyphosate (RoundUp) og 52 andre farlige kjemikalier. RoundUp er sjølve melkekua for Monsanto og står for en betydelig del av selskapets profitt. Forbudet ble vedtatt etter at det ble slått fast at tusenvis av landarbeidere hadde dødd av en mystisk nyresykdom.

En sentral del av Monsantos forretningsidé er å utvikle genmanipulerte arter (GMO) som er resistente mot RoundUp, og som derfor tåler store doser gift. Og nå vil USA altså tvinge El Salvador til å kjøpe GMO-fra fra Monsanto.

Å hindre forgiftning av folk og miljø er tydeligvis ikke good governance.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.