Italia: Smugling, prostistusjon og dop legges til BNP

0

Italia: Smugling, prostistusjon og dop legges til BNP

Når kapitalismen ikke klarer å få til vekst, finnes det andre metoder. I 2013 økte USA sitt bruttonasjonalprodukt med 500 milliarder dollar ved å regne inn «intangibles» uhåndgripelige ting.

Nigeria gjorde nylig et tilsvarende mirakel ved å øke sitt BNP over natta med hele 89%.

Men ingen slår Italia, gode gamle bel paese, der BNP er 2% lavere i 2014 enn i 2001. Nå har Berlusconis yngre klone, Matteo Renzi, funnet løsningen på landets problemer.

Narkotika, prostitusjon og smugling vil bli regnet inn i BNP fra og med 2014 og tall fra tidligere år vil bli oppjustert for å svare til denne metoden, melder Istat, Italias statistiske sentralbyrå. Revisjonen ble gjort for å samsvare med EUs regelverk sier kontoret.

Matteo Renzi er opptatt av å redusere Italias underskudd til 2,6% av BNP i år, noe som vil bli mye lettere å få til dersom man inkluderer dop, horing og smugling. Den kreative bokføringa vil gjøre det lettere for Italia å gå underskudd uten å sprenge EUs rammer.

Men det må da være mer å ta av: leiemord og slavearbeid kan vel også regnes inn?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelVictoria Nuland grilles i kongressen for samarbeidet med nazistene
Neste artikkelStorbritannia: 1000 personer eier en tredel av all formue
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).