Storbritannia: 1000 personer eier en tredel av all formue

1

Storbritannia: 1000 personer eier en tredel av all formue

Avisa Sunday Times publiserte nylig sin årlige Rich List – rikinglista. Den viser at Camerons Storbritannia må være et paradis for de aller rikeste:

Storbritannias 1000 rikeste personer har nå en formue som svarer til en tredel av landets økonomi, eller 519 milliarder pund. I løpet av det siste tiåret har antallet pundmilliardærer blitt tre ganger så stort, noe som har gitt landet den tvilsomme æren av å ha flest milliardærer per innbygger i verden.

Annen statistikk viser at de rikeste 1% av innbyggerne, eller 600.000 mennesker, har like mye eiendom som de fattigste 55%, eller 33 millioner mennesker, til sammen. De rikeste 1% eier 5225 milliarder pund av landets samlede formue på 9500 milliarder pund.

I rapporten The Tale of Two Britains viser organisasjonen Oxfam at

De fem rikeste familiene i Storbritannia er nå rikere enn de 20% som befinner seg på bunnen i samfunnet. Det er altså fem husholdninger som har mer formue enn de fattigste 12,6 millionene til sammen.

Charles Dickens ville ha kjent seg igjen, med andre ord.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


1 kommentar

  1. Håpet er at Storbritannia har et sterkt nettverk av kooperative tenkere eller «commoners»: http://blog.p2pfoundation.net/on-the-convergence-between-the-p2p-commons-movement-and-the-cooperative-tradition/2014/05/23

    «One of the activists and thinkers I admire most is Pat Conaty, who is part of a network of mostly British cooperative thinkers. With them, I have been having discussions on the potential of a convergence between the p2p/commons movements and priorities, and those of the cooperative tradition, which is being revived after the meltdown of 2008. The result should be an open cooperative model in which a new type of coops actually co-produce commons, create livelihoods for commoners as multi-stakeholder solidarity coops, and have the common good integrated as strategic priority in their statutes. Though taken out of the context of a group conversation, Pat’s answer to these proposals show rich potentiality for such future cooperation.»

    Hva de mangler er forståelse for inngruppa som styrende demokratisk prinsipp, samt å knekke koden med pengefølelsen. Jeg hadde håpt at MEDOSS kunne endret dette, men dessverre stoppet den inkompetente jurien til Norges forskningsråd historiens viktigste forskningsprosjekt: http://blog.p2pfoundation.net/terje-bongard-no-grant-for-medoss/2014/03/19

    «Takk Øyvind, men fremdeles har ikke disse viktige kritikerne knekt koden med pengefølelsen, eller sett at det eneste Ellinor Ostrom mangler, er forståelse for inngruppestørrelsens betydning for politisk styring….» – Terje Bongard

    Dette enorme feilgrepet av forskningsrådet har media forbigått med absolutt taushet!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.