Victoria Nuland grilles i kongressen for samarbeidet med nazistene

0

Victoria Nuland grilles i kongressen for samarbeidet med nazistene

En totimers høring i den amerikanske kongressen grillet viseuntenriksminister Victoria Nuland for Obama-administrasjonens samarbeid med og bruk av nynazister i Ukraina. Victoria «Fuck the EU!» Nuland prøvde å vri seg unna spørsmålene, men ble nådeløst satt til veggs.

Representanten Dana Rohrbacher (R, California) ble lei av utenomsnakket og sa:

Jeg så de bildene og jeg så også en masse folk som kastet brannbomber på grupper av politifolk. Det var folk som skjøt rett inn i folkemengder. Så, ja, det var mødre med blomster, men det var også svært farlige gatekjempere som deltok i de demonstrasjonene… Spørsmålet er: var nynazister med på det?

Nuland vred seg og svarte: “det var mange farger innblandet i Ukraina, inkludert noen svært stygge farger».

NSNBC, som bringer dette referatet, føyer til at mange av de 30.000 soldatene som er satt inn mot befolkningen i Øst-Ukraina er ledet av «nynazistene i Pravy sektor».

Er det ikke i det minste litt pinlig for det norske pressekorpset at minst 98% av dem ikke en gang er på høyde med en republikaner fra California når det gjelder å stille kritiske spørsmål?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelSkiferoljemirakelet forsvinner!
Neste artikkelItalia: Smugling, prostistusjon og dop legges til BNP
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).