Snikskytterne på Maidan bestilt av Maidan-ledere?

5

Estlands utenriksminister: Snikskytterne på Maidan bestilt av Maidan-ledere

26. februar fikk EUs utenriksminister baronesse Ashton vite at snikskytterne som drepte både demonstranter og politi på Maidan var bstilt av noen av lederne på Maidan. Dette er nå bekreftet av Estlands utenriksminister. Her er den offisielle bekreftelsen.

«There is now stronger and stronger understanding that behind the snipers, it was not Yanukovych, but it was somebody from the new coalition,» Paet said during the conversation.

«I think we do want to investigate. I mean, I didn’t pick that up, that’s interesting. Gosh,» Ashton answered.

Hva har baronesse Ashton og EU gjort med dette etterpå?

PS: Etter seks timer ble historien også bekreftet av The Guardian.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. Ja som vanlig framstilles Vesten som engler mens alle andre inkludert Russland er djevler. Og media føler opp også som vanlig selv om det var et program på nrk 2 i går som korrigerte noe.
  Og større løgner enn EU vet jeg ikke om. Med unntak av yankiene som slår alle. Mens de lar sitt eget land og befolkning i stikken innbiller de seg at de skal oppnå verdensherredømme «tilslutt».
  Carl Bildt står i så fall på nazistenes side i denne saken som USA og alle de andre landa som nå presser opp temperaturen i håp om presse Russland på «plass». Ingen snakker om USAs oppførsel i Sør Amerika hvor de nå gjør det samme som i Ukraina: etablerer diktatur og forsøker å velte folkevalgte regjeringer som i Venezuela.

 2. Her bør vi nok holde balansen: Det er selvfølgelig mulig at noen «Maidanere» sjøl ordenet skytinga. Det kan frikjenner i så fall Janukovitsj for drapsordre, men betyr neppe at alle demonstrantene var fanatiske ekstremister.

  Janukovitsj var lovlig valgt, men syntes tafatt som president, derimot kleptokrat av første klasse. Når hverken parlament, eller rettssystem syntes i stand til å fjerne han, er det vel positivt at «folket» reiser seg? Det virker som Putin også godt forstår dette, så Janukovitsj er nok uansett «politisk død», så får vi se hva som skjer videre med personen.

  Det er ikkje nødvendig å «ha russisk sjel» for å forstå Putin, det holder lenge med litt realpolitisk perspektiv. USA er så langt borte at de neppe bryr seg spesielt, men generelt gjerne ser at Russland ikkje blir for mektig. Hva EU driver med kan synes meir merkelig. Nå er nå EU et mangehodet troll, så konsistens derfra er vel kanskje for mye forlangt. Likevel, fleirtallsbeslutningene (det vi si ingen beslutninger) kan vel synes fornuftige slik situasjonen er akkurat nå.

  Ut fra realpolitisk perspektiv vil/bør vel russerne være svært forsiktige i Ukraina; slett ikkje på grunn av EU, men fordi de neppe ønsker 30-40 millioner ukrainere som bitre fiender i lang lang framtid. (Det er ille nok med polakkene).

 3. Kveldens Urix har startet bra da de introduserte innslaget om Ukraina med at neofacister og ekstremhøyre har fått plass i den nye regjeringa. Dessverre står oppfølgingen fra NRK-reporterne i Kiev til stryk fordi de ikke konfronterte Børge Brende i Kiev med de samme påstandene. I stedet svarte Brende slik: – Jeg opplever det som en god og representativ regjering, sammensatt av ulike representanter. Jeg synes det er en regjering vi kan samarbeide med. Og hva hvis det viser seg at snikskytterne i virkeligheten var utsendt og betalt av de som sitter i den nye regjeringa? Vil Brende da fortsatt samarbeide? Det ser sånn ut. Se forøvrig er bra artikkel om den nye ukrainske regjeringa her http://www.nrk.no/verden/disse-far-penger-av-norge-1.11587709

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.