Kerry: – Ingen skal invadere på falske premisser

0

Kerry: – Ingen skal invadere på falske premisser

Da han fordømte den russiske intervensjonen på Krim, sa USAs utenriksminister John Kerry:

I det 21. århundre kan man ikke oppføre seg som på 1800-tallet med å invadere et annet land på falske premisser.

Dette kommer fra et land som invaderte Afghanistan fordi noen saudi-arabere hadde gjennomført terrorhandlinger i USA, som invaderte og ødela Irak på grunnlag av «masseødeleggelsesvåpen» som var funnet på av USA, som sto bak da lakeier som Norge bombet og ødela Libya på falske anklager.

Er det det som kalles en ekspertuttalelse?

 

Forrige artikkelBritene vil skjerme London-børsen
Neste artikkelGazprom: Kan ramme gassleveransene til Europa
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).