Gazprom: Kan ramme gassleveransene til Europa

0

Gazprom: Kan ramme gassleveransene til Europa

Nå er det i gang.

Det russiske selskapet Gazprom, som leverer 34% av den gassen EU-landa bruker, sa 3.3.2014:

Politisk spenning i Ukraina som forsterkes av ugunstige økonomiske forhold, kan føre til brudd i leveransene av gass til Europa.

Omtrent samtidig skrev jeg på bloggen her at en økonomisk krig fra EUs side ville være en katastrofe for EU.

Har politikerne fortalt velgerne sine hva de kan stå overfor?

Forrige artikkelKerry: – Ingen skal invadere på falske premisser
Neste artikkel«Rasende bulgarere misfornøyde med EU-medlemskap»
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).