Britene vil skjerme London-børsen

0

Britene vil skjerme London-børsen

Jeg skrev 3.3.2014 at en handelskrig mot Russland ville være en katastrofe for EU

Det har også Angela Merkel regnet ut, så Tyskland prøver å unngå dette, blant annet ved å gå imot at Russland skal utelates fra G8.

David Cameron er kjent for å hoppe når USA blåser i fløyta, men Downing Street er redd for å miste russisk kapital på London-børsen, så der setter de grensa. 

«Not support, for now, trade sanctions … or close London’s financial centre to Russians.» (hemmelig britisk notat.)

London som finanssenter er den siste resten av imperiet, og russiske oligarker står for mye av investeringene der.

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEU til økonomisk krig mot Russland?
Neste artikkelKerry: – Ingen skal invadere på falske premisser
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).