Den nye krigen for å dele opp Afrika enda en gang

3

John Pilger skrev nylig at «en invasjon av Afrika i full skala er i gang. USA plasserer ut tropper i 35 afrikanske land og begynner med Libya, Sudan, Algerie og Niger.» Og han fortsatte: «Invasjonen har nesten ingenting å gjøre med «islamismen» og nesten alt å gjøre med å sikre seg ressurser, spesielt mineraler i et stadig mer intenst kappløp med Kina.»

Amerikansk soldat instruerer soldater fra Mali i 2007.

Følg pengene

Her på bloggen har jeg argumentert for det samme, og jeg har vist til at det er høyst materielle og imperialistiske grunner som ligger bak den tåka av angivelig humanisme som Vesten dekker invasjonen med. Her her jeg samlet de viktigste artiklene slik at de utgjør et hele:

(Hvis noen har lyst på å bruke det som et lite studiehefte, så gjerne det.)

Gisseldramaet, ørkenkrigen og Vestens venner

Posted on januar 17, 2013

16. januar 2013 tok ei islamistisk gruppe kontrollen over gassanlegget In Amenas øst i Algerie og tok de ansatte som gisler. Statoil har ca. 20 ansatte på anlegget, hvorav 10 norske. Mokhtar Belmokhtar regnes som hovedmannen bak den islamistiske gruppa. … Fortsett å lese →

Vestens krig mot Kina i Afrika

De siste døgnene har vist nærbilder og satelittfoto av gassanlegget i In Aménas – av gode grunner. Men prøv et øyeblikk å se det store bildet. Prøv å se det som ligger bak og under det som skjer. Da får … Fortsett å lese →

Denne mannen er farlig

Alle ofrene for den islamistiske terroraksjonen i In Amenas var ikke en gang funnet før utenriksminister Espen Barth Eide trår til med et ønske om at Norge skal inn i enda en krig: Til Aftenposten sier utenriksminister Barth Eide at … Fortsett å lese →

Apokalypse nå: Gribbene samles om Afrika

I boka Mørkets hjerte beskriver Joseph Conrad den rovgriske europeiske imperialismen i Afrika i all sin grusomhet. Boka er også forbilde for Francis Ford Coppolas film Apocalypse now! om Vietnamkrigen. Dessverre har både boka og filmen blitt svært aktuelle igjen … Fortsett å lese →

Det kan være en fordel også å lese Sammenbruddet der hele det brede lerretet trekkes opp.

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. […] Som jeg har vist tidligere står vi foran en ny runde av kolonialistisk plyndring av Afrika. Massemigrasjonen spiller en rolle i denne sammenhengen. Korporasjonene ønsker å sikre seg Afrikas enorme naturressurser, enten det gjelder olje, gass, gull, uran, fosfat, gener, vann, matjord osv. For å sikre seg dette, er de klare for kriger. Det er derfor USA har skapt Africom, og det er derfor også EU er klare for flere militære eventyr i Afrika. Disse krigene fører allerede til massemigrasjon. Det samme gjør den ekstreme utplyndringa. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.