Riste, Braanen og Klassekampen

0

Gjesteblogg:

Av Lars Borgersrud

(Klassekampen fortsetter å refusere historiker Lars Borgersrud, så det er godt at internettet finnes.)
Professor og historiker Mai-Brith Ohman Nielsen har blitt usaklig angrepet av historiker Olav Riste i et sjofelt innlegg i Historisk Tidsskrift nr. 3/2012, i et svært sentralt spørsmål i forbindelse med forløpet til angrepet på Norge i 1940. Den 28. september gjorde KKs redaktør Bjørgulv Braanen Ristes ord til sine i en oppsiktsvekkende lederartikkel.

Jeg skrev et motinnlegg til avisa. Det ble refusert. Derfor la jeg det ut på nettet. Der ble det oppdaget av KKs redaktør, som deretter bestemte seg for å trykke det. Det er bra.

Men Riste svarer ikke på innlegget og dagene går. Ønsker han ikke debatt om sakens innhold? Er det slik at han egentlig har oppnådd det han ville? La han opptil at en dagsavis skulle plukke opp hans synspunkter, gjør dem til sine og videreformidler dem uten forbehold til tusenvis av lesere? I så fall bør vel Braanen svare på motinnlegget?

 

Forrige artikkelEuropas hær av arbeidsløse blir stadig større
Neste artikkelFordekt
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).