Cheney, Rothschild og Murdoch vil stjele Syrias olje

0

Genie Energy er et amerikansk olje- og gasselskap som samler noen av verdens største krigsprofitører og imperiebyggere. Blant selskapets strategiske rådgivere finner vi Dick Cheney (tidligere visepresident i USA), Jacob Rothschild, 4th Baron Rothschild, Rupert Murdoch (mediamogul og sjef for News Corp), James Woolsey (tidligere CIA-directør) og Larry Summers (tidligere finansminister i USA).

Genie Energy har et datterselskap i Israel som heter Afek Oil & Gas. Dette selskapet har fått konsesjon av Israel til å bore etter olje og gass på de Israel-okkuperte syriske Golan-høydene. Dette er et klart brudd på internasjonal lov, spesielt vedlegget til Den fjerde Geneve-konvesjonen. Ifølge dette vedlegget har ikke okkupantstaten rett til å gi slike konsesjoner.

Sjefen for Afek er Efraim «Effi» Eitam, som er kjent for sin uttalelese om at «arabere er en kreftsvulst som vi må se til å fjerne fra Israel.»

Denne gjengen har altså sikret seg en konsesjon på å bore etter olje og gass på Golanhøydene med sikte på å gjøre Israel sjølforsynt med energi. Afek har allerede boret tre prøvebrønner.

Murdochs Fox News har som nyhetskanal vært en hissig agitator for USAs kriger, og ikke minst for krigen i Syria.

På Golanhøydene dreier det seg om skifergass og -olje, og det betyr også at de nærliggende grunnvannsreservoarene står i fare.

Og hvem andre finner vi ikke blant storaksjonærene enn vår gamle kjenning BlackRock med 4,26% av aksjene. Og som mange lesere vil huske er Oljefondet/Norges Bank tredje største eier i BlackRock med 4,96% av aksjene, så vi er med!!

 

Forrige artikkelJeg har en plan
Neste artikkelBloomberg om Norges asylprofittører
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).