Bloomberg om Norges asylprofittører

0

I en artikkel med tittelen Meet the Two Brothers Making Millions Off the Refugee Crisis in Scandinavia skriver Bloomsberg om asylprofittørene Kristian og Roger Adolfsen, som jeg presenterte for mine lesere i denne artikkelen.

Bloomberg kan fortelle at Adolfsens selskap Hero er den nest største private aktøren i Europa, og at det gjør store profitter på flyktninger:

For 2015, Hero Norway expects revenue of $63 million, with profits of 3.5 percent. In the rest of Europe, where asylum seekers typically are cared for by nongovernmental organizations such as the Red Cross, only one for-profit is larger than the Adolfsens’ operation, ORS Services, a Swiss company that in 2014 generated $99 million in profit caring for refugees in Switzerland, Austria, and Germany. (ORS won’t disclose its 2015 profits.)

Nettavisa kan også fortelle at 90% av norske asylanter behandles av private, og at det her handler om et «gullrøsj»:

For-profits now care for about 90 percent of Norway’s refugees. A gold rush has commenced, and it’s also a bit of a circus. Just outside Oslo, a savvy entrepreneur named Ola Moe recently rented a vacant hospital for $10,000 a month, did minimal upgrades, and began charging the government $460,000 a month to house and feed 200 refugees.

Det som må føyes til er at absolutt alle penger som går gjennom Hero-systemet er offentlige penger. Det er skattebetalerne som betaler alt. Hero samarbeider også nært med Flyktninghjelpen. Heros hjemmesider heter det:

Flyktninghjelpen og Hero Norge AS inngikk i november et forpliktende samarbeid, som går ut på å spre kunnskap og forståelse om verdens flyktninger og internt fordrevne, samt innsamlingsaktiviteter til Flyktninghjelpens arbeid. De skal samarbeide om gjennomføring av enkelte arrangementer og Hero skal bidra aktivt i kampanjer og innsamlingsaksjoner.

Med andre ord: jo større forståelse man kan skape for å ta imot flest mulig flyktninger i Norge, jo større profitt kan Hero hente ut av stats- og kommunekasser. Og det er naturligvis greiere for profittørene at det er en vel ansett organisasjon som gjør opinionsarbeidet.

Edvard Munch sa en gang: «Rikfolk stjeler fra samfunnet. Den rike som gir almisser, stjeler dobbelt. Han stjeler hjerter også.» Og i dette tilfellet kan vi føye til at de også tømmer de offentlige kassene.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.