Bloomberg om Norges asylprofittører

0

I en artikkel med tittelen Meet the Two Brothers Making Millions Off the Refugee Crisis in Scandinavia skriver Bloomsberg om asylprofittørene Kristian og Roger Adolfsen, som jeg presenterte for mine lesere i denne artikkelen.

Bloomberg kan fortelle at Adolfsens selskap Hero er den nest største private aktøren i Europa, og at det gjør store profitter på flyktninger:

For 2015, Hero Norway expects revenue of $63 million, with profits of 3.5 percent. In the rest of Europe, where asylum seekers typically are cared for by nongovernmental organizations such as the Red Cross, only one for-profit is larger than the Adolfsens’ operation, ORS Services, a Swiss company that in 2014 generated $99 million in profit caring for refugees in Switzerland, Austria, and Germany. (ORS won’t disclose its 2015 profits.)

Nettavisa kan også fortelle at 90% av norske asylanter behandles av private, og at det her handler om et «gullrøsj»:

For-profits now care for about 90 percent of Norway’s refugees. A gold rush has commenced, and it’s also a bit of a circus. Just outside Oslo, a savvy entrepreneur named Ola Moe recently rented a vacant hospital for $10,000 a month, did minimal upgrades, and began charging the government $460,000 a month to house and feed 200 refugees.

Det som må føyes til er at absolutt alle penger som går gjennom Hero-systemet er offentlige penger. Det er skattebetalerne som betaler alt. Hero samarbeider også nært med Flyktninghjelpen. Heros hjemmesider heter det:

Flyktninghjelpen og Hero Norge AS inngikk i november et forpliktende samarbeid, som går ut på å spre kunnskap og forståelse om verdens flyktninger og internt fordrevne, samt innsamlingsaktiviteter til Flyktninghjelpens arbeid. De skal samarbeide om gjennomføring av enkelte arrangementer og Hero skal bidra aktivt i kampanjer og innsamlingsaksjoner.

Med andre ord: jo større forståelse man kan skape for å ta imot flest mulig flyktninger i Norge, jo større profitt kan Hero hente ut av stats- og kommunekasser. Og det er naturligvis greiere for profittørene at det er en vel ansett organisasjon som gjør opinionsarbeidet.

Edvard Munch sa en gang: «Rikfolk stjeler fra samfunnet. Den rike som gir almisser, stjeler dobbelt. Han stjeler hjerter også.» Og i dette tilfellet kan vi føye til at de også tømmer de offentlige kassene.

 

 

 

Forrige artikkelCheney, Rothschild og Murdoch vil stjele Syrias olje
Neste artikkelMadaya och propagandakriget
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).