Lønnsoppgjøret – «bedre enn ventet» eller «rein katastrofe»

0
Jørn Eggum i Fellesforbundet og adm. dir. i Norsk Industri Stein Lier-Hansen. Foto: Cathrine Westlie Eidal / Norsk Industri

23 timer på overtid endte meklinga i det såkalte frontfaget med et anbefalt forslag. Dermed ble det ikke streik. NHO og Norsk Industri ved direktør Stein Lier-Hansen hadde på forhånd krevd at det måtte bli «null–null–null», men slik ble det ikke.

Leder i Fellesforbundet Jørn Eggum kunne hale i land et generelt tillegg på 50 øre time og en ekstra pott til lavtlønte. Avtalen betyr at det blir en svært forsiktig forbedring i norske arbeidstakeres kjøpekraft dette året, forutsatt at anslagene for prisveksten på 1,4 prosent holder stikk, skriver Fri Fagbevegelse.

Alle klubbledere som FF hadde snakket med var glade for at NHO ikke klarte å holde nullen. Alt tatt i betraktning sier mange av dem at oppgjøret er bedre enn ventet.

Klubbleder Jens Hermansson ved Kaefer Energy, derimot, var svært negativ. Han representerer offshorearbeidere som i en årrekke har fortvilet over uforutsigbarhet og å ikke rå over sin egen tid. Han sier til FF:

– Jeg hadde forventet mye mer enn dette. Skuffelse beskriver ikke min reaksjon på dette resultatet, som er en rein katastrofe,

Forslaget skal nå ut til uravstemning, og fristen for den er 14. september. Gruppa Revolusjon! mener at oppgjøret ble en flopp og oppfordrer LO-medlemmene til å stemme nei.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelUSA trakk seg fra Iran-avtalen.
Neste artikkelSkal det bygges nesten 40.000 vindturbiner i Norge?