Viktor Orbán: NATO blir stadig mer en aktiv deltaker i krig – det vil vi ikke være med på

0

Ungarns statsminister Viktor Orbán er rullerende president i Det europeiske råd, og han tar tillitsvervet alvorlig. På tross av rasende protester fra de andre ikke-valgte toppene i EU har han gjort en innsats for å prøve å få i gang fredsforhandlinger om krigen i Ukraina. For å gjøre dette har han gjort det internasjonale meklere skal gjøre, nemlig snakket med partene og med parter som eventuelt kan bidra til å få fredsprosessen i gang.

Derfor har Orbán vært i Kiev og snakket med Zelensky og han har vært i Moskva og snakket med Putin.

Det siste fikk Zelensky til å angripe Orbán: Zelenskiy Says Hungary’s Orban Cannot Be Mediator in Ukraine War.

Deretter dro han til Beijing og snakket med Xi Jinping, siden Kina har lansert en fredsplan for Ukraina og ønsker å bidra aktivt i denne prosessen.

Hungary’s Orban unexpectedly visits China, backs Xi’s peace plan.

Deretter dro han til Wien for å snakke med forbundskansler Karl Nehammer, som også er engasjert i arbeidet for fredsforhandlinger, blant annet i kontakt med India.

NATO-krigerne har fordømt Viktor Orbáns initiativ. EU-topper snakker om å ta fra ham presidentvervet og i Brussel sier NATO-toppene at Orbán på ingen måte representerer dem.

EU officials fume over Orbán’s renegade diplomatic mission to see Putin

Jens Stoltenberg er imidlertid forsiktig med å ikke gå til direkte angrep på Orbán samtidig som han sjøl taler for at NATO skal involvere seg stadig mer aktivt i krigen.

Det tjener Viktor Orbán til ære at han ikke har latt noen angrep eller beskyldninger hindre seg i å gjøre det arbeidet han mener er nødvendig. Orbán er uten sammenlikning den europeiske statslederen som gjør mest for å unngå en katastrofal storkrig i Europa, mens flesteparten av de andre, slik som Jonas Gahr Støre, gjør sitt ytterste for å kaste ytterligere bensin på bålet.

Forut for NATO-toppmøtet har Viktor Orbán lagd en video der han presenterer budskapet sitt meget klart og utvetydig.

NATO opptrer mer og mer som en krigsorganisasjon, sier Orbán, og det er vanskelig å argumentere mot det.

I denne videoen forklarer Alexander Mercouris at Orbán opptrer akkurat slik en internasjonal mekler skal gjøre:

Forrige artikkelSenator: Ukraina en «gullgruve» med 12 billioner dollar i mineraler
Neste artikkelIran vil støtte Hizbollah med ‘alle midler’ hvis Israel angriper Libanon