Krigsdagbok del 116 – 22. til 27. april 2024

0

Dette er 116. del av min ‘krigsdagbok’, som er basert på daglige notater om utviklingen av krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar 2022, samt kommentarer om mediedekningen, tilbakeblikk og lignende.

Av Lars Birkelund.

22. april

USA fortsatte krigen i Vietnam i nesten ti år etter at de skjønte at de ikke kunne vinne. NATO fortsatte enda lenger i Afghanistan, sjøl om det også der i en årrekke var klart at de ikke kunne vinne.

Nå gjentar det seg med Ukraina. Vestlige ledere skjønner antagelig at de har tapt, eller i alle fall at de ikke kan vinne uten å risikere ALT. Og i så fall taper alle. Men ingen av dem tør å trekke i nødbremsen. For da vet de at de vil bli mobba av kolleger og mediene deres og at karrieren tar slutt.

Det finnes dessuten ingen måte de kan komme ut av krigen med æren i behold. Så nå kjemper de kun for sin egen ære og opprettholdelse av vestlig hegemoni, som de allerede har tapt, ikke minst fordi de støtter Israels folkemord. De utsetter sitt eget fall (jfr den nye bevilgningen fra USA, som kun vil utsette det uunngåelige), ved å bruke ukrainere som kanonføde, på en måte som ligner på hvordan Netanyahu fortsetter krigen mot Palestina fordi han vet at han vil bli arrestert for korrupsjon straks krigen tar slutt.

Seinere samme dag:

«NATO-sjef Jens Stoltenberg angrer ikke på at Vesten etter den kalde krigen gikk i dialog med Russland».

Dette presterer NATO-mediene i dag å lage en stor sak av, også denne gangen uten så mye som ETT kritisk spørsmål til Jens Stoltenberg, som var med på å framprovosere krigen om Ukraina med sin mangel på dialog, for å si det pent.

23. april

«Russland har allerede tapt denne krigen» – Jørn A. Sund-Henriksen – som er Nettavisens og Gunnar Stavrums ‘ekspert’ på Ukraina – sa dette 26. november 2023.

Seinere samme dag:

24. april

Europa må ha de dummeste og mest lettlurte politikerne i verden, med mindre de ville ha krig. For i så fall visste de hva de gjorde. Og det inkluderer norske politikere.

USA har hovedansvaret for at det ble krig i Ukraina, da det var USA som ivret mest for bombingen av Jugoslavia i 1999 (som skremte russerne), NATO-utvidelsene, opprustning, utplassering av tropper nær Russland mm, og som var mest aktiv under kuppet mot Janukovitsj i 2014 (såvel som under ‘revolusjonene’ i Georgia i 2003 og Ukraina i 2004). Og det var dette kuppet som fikk snøballen til å rulle langt raskere mot krig.

Europeiske ledere, og mediene deres, var i varierende grad nyttige idioter for USAs neokonservative, som har dominert USA under alle presidentene siden George Bush i 2001 og ivret for alle krigene siden da. Skjønt, også europeiske ledere burde ha forstått faren for at alt dette kunne føre til krig. Jeg forsto det, og mange andre. Så da burde naturligvis også de, med all ‘ekspertisen’ de har til sin disposisjon, ha forstått det.

Nå vil USA at Europa skal overta krigen. Europeiske ledere er riktignok dumme nok til å gå med på det. Men jeg tror de vil trekke seg etter hvert. Krigen medfører uansett en ny verdensorden. Derfor passer dette bildet som illustrasjon, sjøl om Jens Stoltenberg også burde ha vært inkludert på det.

26. april

Like aktuell i dag.

Seinere samme dag:

Da Jonas Gahr Støre var utenriksminister sørget han for at UD kjøpte inn hans bok «Å gjøre en forskjell» som gave til alle UDs 2000 ansatte.

Seinere samme dag:

USAs utenriksdepartement om det landet de to dager i forveien hadde bevilget 61 milliarder dollar til:

«Troverdige rapporter om: tvungen forsvinning; tortur og grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff, harde og livstruende fengselsforhold, vilkårlig arrestasjon eller fengsling, alvorlige problemer med rettsvesenets uavhengighet; restriksjoner på ytringsfriheten, inkludert for medlemmer av media, inkludert vold eller trusler om vold mot journalister, uberettigede arrestasjoner eller rettsforfølgelser av journalister, og sensur».

Utenriksdepartementet siterte også Ukraina for «alvorlige restriksjoner på internettfrihet; betydelig innblanding i frihetene til fredelig forsamling og forening; restriksjoner på bevegelsesfrihet; alvorlig regjeringskorrupsjon, omfattende kjønnsbasert vold, systematiske begrensninger på arbeidernes organisasjonsfrihet, og eksistensen av de verste formene for barnearbeid». https://twitter.com/BowesChay/status/1783455062112510043Jubelen sto i taket i norske medier, fra norske politikere, Norwegian Helsinki Committee og den slags da USA bevilget disse pengene, samt også nye milliarder til Israel. Men dette kommer hverken NRK, TV 2 Nyheter, Aftenposten, VG, Dagbladet, Dagsavisen eller noen av de andre NATO-mediene til å fortelle om. Heller ikke Klassekampen, tror jeg.

Her er link til sjølve rapporten: https://www.state.gov/wp-content/uploads/2024/03/528267-UKRAINE-2023-HUMAN-RIGHTS-REPORT.pdf

27. april

«Nato-sjefen: Refser Kina for støtte til krigen i Ukraina» – VG.

Jens Stoltenberg var etter alt å dømme så hjernevaska av NATO-propaganda at han trodde at han var helt uskyldig i krigen, og at Kina, ja, nærmest hele verden ville bli med på krig mot Russland. Det viser både denne og tidligere uttalelser der han uttrykker overraskelse/sjokk/frustrasjon over at kineserne ikke er like hjernevaska som han sjøl er.

Ellers er det mange måter å juge på. Her juger VGs Alf Bjarne Johnsen ved å insinuere at Jens er NATOs sjef OG at han har rett til å refse Kina for å «støtte» Russland. Det VG ikke sier noe om er hva Kina svarte, her ved Wang Wenbin, som er talsmann for Kinas utenriksdepartement: «NATO har et ufravikelig ansvar for krisen [i Ukraina] og bør reflektere over rollen de har spilt, stoppe skyldspillet (blame game) og gjøre noe ordentlig for å muliggjøre en politisk løsning på krisen».
http://no.china-embassy.gov.cn/eng/lcbt/wjbfyr/202404/t20240426_11289998.htm

Hvorfor sier Wang Wenbin det? Fordi NATO faktisk har et tungt ansvar for at det ble krig, uansett hva Jens Stoltenberg og andre stoltenbergister vil ha oss til å tro. Historien vil gi dem en hard dom.

Seinere samme dag:

Russlands handel med Kina var tidligere «kunstig lav», fordi Russland foretrakk å handle med Europa (for å få gode forbindelser til Europa). Interessant og antagelig sant perspektiv fra The Duran, som her oppsummerer de siste begivenhetene mellom USA og Kina.

Seinere samme dag:

Espen Barth Eide setter personlige ambisjoner foran norske interesser, ifølge et notat fra USAs ambassade, lekket til Wikileaks, referert av Aftenposten i 2010. Så har han da også klatret høyt i det politiske hierarkiet, også ute i verden.

https://www.aftenposten.no/norge/i/JJlGP/wikileaks-barth-eide-satte-personlige-ambisjoner-foran-norske-interesser?

Seinere samme dag:

Hvis norske medier hadde vært kritiske hadde de undersøkt hvem som har finansiert demonstrasjonene i Georgia i det siste, i stedet for bare å hylle demonstrantene. Og da hadde det ikke tatt dem lang tid å finne ut at USA står bak, gjennom en organisasjon som heter National Endowment for Democracy (NED), som regnes som en gren av CIA. Ja, for når Brian Berletic klarte å finne det ut hadde de også klart det.


Tidligere utgaver: @Krigsdagbok

Forrige artikkelPåtalemakten har ødelagt alle data om Keir Starmers fire reiser til Washington
Neste artikkelUvitenhetens tidsalder