Zelenskijs toppmøte mislyktes

0
Representantene fra Det sveitsiske folkepartiet boikottet Zelenskijs videobudskap i parlamentet.

Vi har pekt på at det såkalte fredsmøtet i Sveits ble en flopp. Kommentarene av Zelenskijs siste show er heller ikke positive:

Ikke en gang de vestlige hovedstrømsmediene er imponerte over «fredsmøtet» på det luksuriøse Bürgenstock Resort i Sveits.

Toppmøtet serverte oppvarmet BS uten nevneverdig næringsverdi. De viktigste punktene ble ikke engang diskutert:

Virkelig forbløffende hvordan den endelige kommunikéet til det sveitsiske «Toppmøtet om fred i Ukraina» (https://eda.admin.ch/eda/en/fdfa/fdfa/aktuell/dossiers/konferenz-zum-frieden-ukraine/Summit-on-Peace-in-ukraine-joint-communique-on-a-peace-framework.html ) i utgangspunktet er 6 av de 12 punktene i Kinas «fredsplan» fra februar 2023 (https://fmprc.gov.cn/mfa_eng/wjdt_665385/2649_665393/202302/t20230224_11030713.html), og bare det. Kort sagt er det den kinesiske fredsplanen, uten: – En oppfordring om å stanse fiendtlighetene – En oppfordring om å gjenoppta fredssamtalene.

Det sveitsiske kommunikéet nevner at underskrivere vil «foreta konkrete skritt i fremtiden» for samtaler med «representantene for alle parter», men bare «i de ovennevnte områdene» (så bare med tanke på kjernefysisk sikkerhet, mattrygghet og POW-utveksling , dvs. IKKE for fredsformål.)

– En oppfordring om å «forlate den kalde krigsmentaliteten» som den kinesiske planen hadde, som betyr etablering av en bærekraftig sikkerhetsarkitektur i Europa som ikke skjer på bekostning av noen parter og respekterer alles «sikkerhetsinteresser». Det betyr et forsøk på å løse grunnårsaken til krigen.

– En oppfordring til å løse den humanitære krisen. Noe som er bisarrt fordi du skulle tro det ville være noe alle kunne være enige om…

– En avtale om å fjerne «ensidige sanksjoner».

– En avtale om å støtte gjenoppbygging etter konflikt, som også er bisarr fordi det igjen er noe alle antageligvis kunne vært enige om on… De eneste punktene den beholder fra den kinesiske fredsplanen er:

– Punkt 1: Å basere løsningen av konflikten på FN-pakten, inkludert prinsippene om respekt for territoriell integritet og suverenitet til alle stater (som mange mennesker ikke var klar over var en del av den kinesiske fredsplanen)…

– Punkt 6: Ber om at alle krigsfanger og internerte skal løslates.

– Punkt 7 og 8: Oppfordrer til at atomanlegg skal være trygge og sier at atomvåpen ikke skal brukes.

– Punkt 9 og 11: Ber om at matsikkerhet og forsyningskjeder opprettholdes og ikke bevæpnes.

Og det er nesten 1 og et halvt år ETTER den kinesiske fredsplanen, som Vesten umiddelbart avviste og ironisk nok kritiserte for å være «vag» selv om resultatet av dette sveitsiske toppmøtet nå er langt vagere… Faktisk er det så vagt den fjernet alle aspektene ved den kinesiske planen som faktisk foreslo en vei til en bærekraftig fred… Viser bare hvor langt borte vi er fra fred, nesten 2 og et halvt år inn i krigen… Og viser også at kanskje, kanskje, Kinas forslag ikke var så ille likevel.

Representantene fra Det sveitsiske folkepartiet boikottet Zelenskijs videobudskap i parlamentet.
Forrige artikkelDen sorte svanen fra Rogaland
Neste artikkelKansas saksøker Pfizer for å «villede innbyggerne om Covid-vaksinen»