Kansas saksøker Pfizer for å «villede innbyggerne om Covid-vaksinen»

0
Statsadvokaten i Kansas saksøker Pfizer.

Riksadvokat Kris Kobach i Kansas kunngjorde 17. juni at han saksøker Pfizer «for villedende påstander den kom med relatert til COVID-vaksinen.» Kobach kom med kunngjøringen mandag under en pressekonferanse i Topeka. Dette skriver msn.com.

«Pfizer kom med flere villedende uttalelser for å lure offentligheten om vaksinen sin i en tid da amerikanerne trengte sannheten», sa Kobach.

Klagen, innlevert mandag i Thomas County District Court, anklager selskapet for å villede Kansas-innbyggere om risikoen forbundet med vaksinen, «inkludert for gravide kvinner og for myokarditt».

«I tillegg hevdet Pfizer at deres vaksine beskyttet mot COVID-varianter, til tross for data som viser noe annet. Den farmasøytiske giganten antydet også at vaksinen deres forhindret overføring av covid, men innrømmet senere at de aldri hadde studert om vaksinen stoppet smitten», sa Kobachs kontor i en pressemelding som fulgte mandagens pressekonferanse.

Søksmålet anklager også Pfizer for å være en del av en koordinert innsats for å sensurere ytringer som er kritiske til COVID-19-vaksiner og avslå å delta i Operation Warp Speed, «for å unngå myndighetsovervåking».

I november tok statsadvokat Ken Paxton, statsadvokat i Texas, liknende tiltak mot Pfizer, og anla et søksmål der han anklaget legemiddelprodusenten for å feilinformere om effekten av den mye brukte vaksinen.

Forrige artikkelZelenskijs toppmøte mislyktes
Neste artikkelSløseri: Stortinget enige om 35 milliarder til havvind